7 Temmuz 2018

the handmaid's tale s02e12:

Postpartum

--- spoiler ---

.şu june güya evden uzaklaşacaktı ama yine olmadı. kadın kaçacak gibi oluyor ama yine kaçamıyor. en son yakaladığı fırsat inanılmazdı, çanta topladığını falan da fark etmemişler herhalde ama en azından kumandan ve karısını öldürebilirdi. öldürse kesin yakalanırdı ama yakalanacaksa niye öldürmedi diye de soruyor insan.

.tabii onlar ölse diğerleri daha iyi değil. lezbiyen damızlık için yeni bir ev bulundu, daha psikopat bir adama çattı. belki biraz suçluluk duyuyor olabilirler. karısı falan kafayı yemiş, ev bir değişik. hizmetçiler falan da normal davranmıyor ama bakalım onların durumu nedir, arızalı insanlar gibi duruyorlar. belki de pişman olup iyilik yapmaya çalışıyorlardır.

.esas çarpıcı olan yavşak tipli kızcağızın sevdiceği için kendisini feda etmesiydi. diğer oğlan da ona eşlik etti, her ikisini havuzda boğdular. nasıl bir idam cezaları varsa manyakların, önce af dilemelerini istiyorlar. baktılar dilemiyorlar, şak diye boğuyorlar. kaçmanın cezası buymuş. nick yalan söylemesi için pek uğraştı, sonunda sadece sevgiyi arayan kendi çapında masum bir kızın ölümüne sebep oldu, eleman biraz dağılsın artık. ortalıkta june ile takılmaları hiç olmuyor.

.ayrıca june kocasına bağlı mı değil mi? orası da belli değil. bir taraftan nick'i gerçekten seviyor gibi duruyor. birlikte plan yapıyorlar. devamlı bir oynaşmalardalar ama diğer tarafta kocası var, kocasından haber falan getirdiydi. garip bir ilişki.

.serena denen manyak önce bebeğe dokunmasına izin vermedi. kadın kendi memesini bebeğe emdirmeye çalışıyor. sapıkça artık arkadaş. süt olmayınca bebek yüzünü ekşitti ağlamaya devam etti, hastalıklı kafalar yemin ederim.

.ilkin uzaktaydı, bir yerde tutuyorlardı. süt sağmak için devamlı gel git yapmayalım kadın evde kalsın dediler. kumandan kabul etti. bu arada kumandan da kızınla görüştürdüğüm için teşekkür edersin falan diye söylüyor. birlikte oyun oynarlarmış, nasıl bir manyak bu arkadaş? süt veren kadına yanaşıyor gibi, öyle bir hissiyat geldi ama nasıl bir sapıklık çıkaracaklar emin değilim.

.her neyse işte velede dokunamıyordu, üst katta yerlere yapışık sevmelere çalışmalar falan filan derken bölüm sonuna, idamdam sonra serena biraz kendine geldi ve bebeği emzirmesine izin verdi. bu kadının karakterini pek yapamamışlar. önce kuralları çiğnedi, sonra june ile arkadaş gibi takıldı. sonra bebek sevdasına en kötü insan oldu, aşırı aşırı işler, en son bebeğin sağlığını falan hiçe sayarak emzirmesine bile izin vermiyordu. idamdan sonra normalleşti. nasıl bir kafa ki bu böyle? insan olsa çatlardı.

--- spoiler ---