10 Temmuz 2018

humans s03e08:

Episode #3.8

--- spoiler ---

.sezonu bitirmişler, en azından bir on bölüm vardır dediydim ama mia'nın ölümü hiç olmadı. adamlar sezon finaline bir karakteri harcayarak girmek istemişler. tamam kadının barış diyerek ölmesi pek iç burkucuydu, pek hüzünlüydü ama en azından kendini koruması gerekirdi.

.zaten bu arkadaşlar nasıl kendilerini kopya edemiyor onu anlamıyorum. hadi organik insan kendini kopya ediyor. bir bilinç olsun ki kendini kopya edemesin, hem de kodla yazılmış olsun. bunların pek cevabı yok. tabii dizinin değerini düşürmüyor.

.adamlar melez tür olayını sonraki zamanlara saklamışlar, bunun için yine ergen kıza iş düştü. herkese bilincini o vermişti. şimdi bebek melezmiş. yarı insan yarı sentetikmiş. dünyanın geleceği buna bağlıymış.

.odi vardı, artık v olmuş. matrix trinity'sinin kızı idi. en azından öyle hatırlıyorum. onu odi'ye kopya etmişler. odi yavrum yazık varoluşunun ağırlığını kaldıramamış, yerine v gemiş. kendisi de her şeye bağlı imiş.

.tamam çok güzel ama sentetikler niye bağlı değil? onu pek açıklamadılar. başka bir yapay zeka, farklı bir koldan ilerleyip sentetik içine girdi. sonra niska'nın hac yolculuğu ile (ki inanç meselesini çok güzel anlattılar) artık o da bir mor gözlü oldu. v kendini kopya etti, niska sentetiklerin lideri oldu. turuncu gözlüleri falan idare edebiliyor. bunu pat diye göstermeseler iyidi. insanlar iyice korkacak.

.tam bunlar mia'nın ölüsünü hükümet binası önüne getirmeleri. kızın her şeyleri ben yaptım, beni suçlayın demesi ertesinde pat diye gerçekleşti. son beş dakika içinde gelişen olaylar bunlardı işte.

.kavga esnasında savaş olmayıp sadece kendilerini savunmaları pek olacak iş değildi. hepsi ortaklaşa bir şeyler yapsa daha stratejik olurdu. tam kızgın insanoğlu ile karşı karşıya geldiler, biraz konuşup anlaşabilecekler derken sam yukardan kafalarına bir şeyler atmaya başladı. neden böyle yaptı? neden kavganın fitilini ateşledi, onu da çok anlamadım. en çok buraya takıldım zaten. mia'nın bir şekilde ölmesi için özel yapmışlar da pek olmamış.

.diğer tarafta basswood dedikleri planı halka açıkladılar. bilim insanı adam ve sevgili anne karakteri hapse atıldı. vatana ihanetten aldılar içeri. gizli belgeleri açıklamak kolay değil tabii. insanlar galeyana falan gelir belki, kim bilir artık.

.sentetiklerin kendi elektriklerini yapamamış olması pek olmadı. ilk yapacakları iş bu olmalı idi. en azından bir elektrik dalgalanmalarına karşı koruma yapabilirlerdi, insanlardan böyle bir pislik beklemediler belki ama adamlar lince insan yollamış. silahlı kuvvet yollasa hemen durdurabilirlerdi. mia'nın ölümü o yüzden de çok kötü oldu.

--- spoiler ---