26 Haziran 2018

The Originals s05e05:

Don't It Just Break Your Heart

--- spoiler ---

.yazık iyice şaka gibi oldu. tüm karakterleri birleştirdiler. zaten pat diye yeni tipler çıkınca aralarında bir bağ olduğunu anlamıştık, çok da şaşırtmıyorlar. bu sezon kaçıncı bölüm hayley yok. esas karakteri götürmüş oldular, kim bilir ne zaman gelecek? esas konusu onun yokluğu oldu, öyle de gidecek gibi.

.salak hope'un ergen versiyonu iyice sıkıntılı. ergen oğlanla takılıp dışarı kaçtı, kırmalığını düzeltince anasını serbest bırakacaklarmış, mevzu bu kadar mı yani? bu sezonun konusuna karar verememişler gibi.

.bir de klaus'un nazi zamanlarından kurt adamlara eziyet ettiği için bir sülaleyi öldürmesi olayı var, onun intikamı da yeni konu olsun demişler. adamın geçmişinden seç beğen al yani, bu zaten yapıldıydı defalarca.

.elijah ile takılan karının da bunlarla bağlantısı varmış. o kısı, hope ile takılan oğlu, klaus'un işkence ettiği de analarıymış. hepsi vampir olmuş da neyin derdindeler, niye şimdi arkadaş?

.freya kurt çıkarma büyüsü yapacaktı. kızgın taşlı, garip lisanlı bir sahne. klaus marcel'in haber ettiğini fark ederek koştu yetişti, engelledi. sanki çok mühim bir hadise, bir de babasından kaçtığı ve kırma olduğu zamanların dramlarına düştüler. bitmeyen tekrarları bunlar.

.sonunda gay oğlanın ağzı burnu dağıldı, anası kaçtı. ellerinde var sıfır. zaten bulmak da istemiyorlar gibi, adamlar sezona konusuz girdi resmen. hala hollow'muş da yaklaşırlarsa ortalık karışıyormuş da öyle şeyler.

.elijah desen karıyla gitmeyecektir herhalde. onun da peşinde birileri varmış. belki anasıyla ilgili, belki başka bir şey artık neyse. birlikte kaçalım diyor, elijah gerçekleri sakladın diye kızıyor, böyle gereksiz bir hadise devam ediyor işte.

--- spoiler ---