27 Haziran 2018

preacher s03e01:

Angelville

--- spoiler ---

.önceki sezonla kopuk başladı sanki, tamam kaldığı yerden başladı iyi güzel de bu vaiz kardeşimizin hali ne olacak? özel güçleri ve diğer örgütle bağlantısı ne olacak? onları tamamlamışlar mıydı? tamamladılarsa ben hatırlamıyorum. zaten artık webdl-webrip versiyonlarında özet de olmuyor. hatırlayamıyoruz kardeşim, hatırlayamıyoruz. nasıl hatırlayalım? 

.en son tulip öldüydü, oradan devam ettirdiler işte. bir yerlere gidiyorlardı. anneannesine geldi, kadının geçmiş hayatını gösterdiler, çarpıcıydı. hatta rüyama bile girdi sanırım, o derece iğrenç.

.bu açıdan güzel başarılı diyebiliriz ama yeni kötü anneannesi mi? hem ailesinden geriye kalan tipler de bir acayip, hepsi özel güçlü, hepsi ayrı bir manyak? nasıl böyle yani? bizim vaiz'in özelliği neymiş?

.vakti zamanında annesi çocuğunun fotoğrafına baktı diye, annesi tarafından karnı kesilip fotoğraf çıkartılmış. böyle bir psikopatlık görmedim. sağolsunlar çok psikopatlar.

.tulip de arafta imiş. biraz daha bekleseler tam gidecekti. tam ölmeden insanları geri getirebiliyorlarmış. ağzına döktüleri maddeler ile pil, pilden de saatin çalışması ve geri dönüş şeklinde bir şey uydurdular. komik bir sit-com, efektli ve ifadeli. aynı zamanda tulip'in gerçekten geçmiş hikayesi ise o da ayrı bir manyak aile. düzgün aileden gelen yok haliyle.

.cass tulip ile takıldığını söyledi. seviştiklerini de söyledi. pek üzüldü bizim vampir, kendisi zaten komik bir tip. arada sevdiklerini getirdi, onun açtığı şarkıyla falan tulip biraz daha zaman kazandı. sense8 gibi bir üçlü takılma durumu olmaz diye umuyorum.

.vaiz ile anneannesi arasındaki anlaşma neydi? kan neydi? eleman zaten ruhunu vermişti, şimdi neyi verecek? önceki özel güçler ne olacak? herhangi bir şey belli olmadan tulip hayata döndü, aralarındaki romantik sıkıntıyla devam etmezler diye umuyorum. adamlar etkili, orası kesin. izlemesi de keyifli.

.hitleri falan da unuttular bak, geçen sezonun bir sürü sahnesi bunlardı, en son hitler dünyaya geri geldiydi. büzük ağızlı da geldiydi. köylerinden ayrıldı hepsi ama yine de hikaye olarak bir yere bağlasalardı bari, sadece dünyaya getireceksen ne anladım ben o işten.

--- spoiler ---