17 Haziran 2018

The Originals s05e04:

Between the Devil and the Deep Blue Sea

--- spoiler ---

.adamlar kendilerini tekrar etmekten sıkılıp başka bir şey yapmaya çalışıyor da ne olacak böyle bilmiyorum. esas kardeşler arası meseleydi, şimdi kızının meselesi oldu. toptan aile meselesi belki ama kardeşler ölümsüzdü, yıllarca birliktelerdi falandı filandı.

.şimdi elijah'ı devreden çıkardılar. klaus kafayı yemiş gibi hareket etti, bölüm sonunda da marcel ile birlik oluşturdular ve güç gösterisi yaptılar. madem öyle figüran öldürmeyin, gidin esas karakter öldürün. kolaysa yapın bunu kardeşim.

.klaus kendi çapında araştırma yaptı. sonra kurt adamlardan, cadılardan ve vampirlerden bir tane tip rehin alıp hayley'i bulana ya da getirene yüz bin lira vereceğim dedi. tabii kimseden ses çıkmadı. 

.sonra delirdi iki tanesini öldürdü, yine esas karakteri değil diğer iki figüranı harcadılar. gay karakteri elleyemezlerdi herhalde. vincent salağı gelip onu kurtardı, marcel'e de tribini güzelce attı. sonra ne oldu peki? hepsi kul oldu. böyle de bir kafaları var.

.vincent ile klaus muhabbeti de çok gereksizdi. adam artistliği yapıyor, karşısında köken var birader, neyse ki esip gürlemedi. cadılarla işbirliği yapmaktan düşmanlığa geçecekler az kaldı. madem sen vampirler suçlu, bunu biliyordun neden böyle yaptın peki? nerden baksan salak bir stratejiydi. güya klaus bu işten çok iyi anlarmış.

.freya yeğeni ile muhabbetlerdeydi. çok kötü bir insan olacakmış, bunu haberini verdi. bir şey de olmadı. salak saçma ergen muhabbetine giriyorlar. gereksiz ama bunu sürdürecekler. esas konusu bu oldu maalesef.

.bir de ergen oğlan getirdiler, ondan da bir şeyler çıkacak gibi. kim ne yapıyor? hayley nereye kayboldu? elijah nasıl kayıtsız kaldı gibi soruları sorabiliriz de gereksiz diziye gereksiz sorular olur.

--- spoiler ---