16 Haziran 2018

the expanse s03e10:

Dandelion Sky

--- spoiler ---

.ne oldu şimdi? holden uzaylıların geçmişini mi gördü? protomolekül olayı nedir? neye bağlayacaklar belli değil. adamların sonraki sezon olmayacak ama başka bir diziye geçiş yaptılar. kafaları çok karışık.

.miller ile takılması keyifliydi ama çok uzattılar. yavaş yavaş gelişler, sonra hedefe varışlar, hepsi ağır aksak ama elini oraya koymadan önce şüphelenmesi ve marslı denizcilerin gelmesi falan ne alaka yav? çok saçma oldu, neyse ki tamamına erdi, iyice saçma olacaktı.

.marslı denizcilerden tanıdığımız tipin gelişi de sürpriz, ne zaman vardılar oraya? daha önce gösterdiler mi? biz mi çok dağınık izliyoruz, onlar mı çok dağınık ondan da şüphe eder oldum.

.miller beyininde gereken yerlere basıp gerçeği etkilediğini söylüyor. sonra gerçekten miller olduğunu anlıyoruz, başına ne gelmiş bilemiyoruz. venüsten çıkan alet başka gelişmiş bir medeniyetin göstergesi gibi oldu. protomolekül bunun aracı ya da maddeye kodlanmış bilgi var falan dediler, öyleyse niye insanları canavara çeviriyor ya da işlevi ne orası belli değil.

.saldıran denizcilerden birinin maddelerini ayırıp kullanması iyidi. onlar zarar verdi, bu da onlardan birini aldı. buraları falan güzel yapmışlar ama işte karın ağrıları bitmeyecek, orası belli.

.naomi hala gemiyle geliyor, gelince holden'ı bulamayınca kendisi de gider. ayrıca onun gemisine geri dönmesi konusunda uyarı yapıldı. herkes dünyanın en garip cisminin içine giriyor zaten oradan işler sarpasarıyor.

.bilim insanı ve peder lezbiyen kadın, sıfata gel yahu, kendine açılmaya çalışan bir subaya kulak asmadığı için kendini suçlu hissetti. dünyanın en yapay cenaze konuşmasıydı. adam kafasına sıkıverdi. ne olduğunu anlamadan patır patır düşmeye başladılar. kadın çok heyecanlı.

.gemi içindeki hain tip de dişini tekrar sıktı, süper güçe geçip kendini tanıyan kadını öldürecekti ama orada kesildi ve unuttular, sonraki bölüme kaldı artık. bir hengame olacak ama dünyaların en kötü adamı ilan edilmiş birinin kaçak kızını görünce sessizce yaklaşmazsın değil mi? ne kadar iyi tanırsan tanı yani.

--- spoiler ---