15 Haziran 2018

legion s02e11:

Chapter 19

--- spoiler ---

.o kadar da olmadı. başladıkları gibi götüremediler, bitişte bir şeyler yapmaya çalıştılar ama olmadı. tamam david kötü karakter olduysa esas merak edileni sonra ne olacak? dünyayı yok edecek mi? mevzu nedir? niye hepsi manyak gibi oldu? faruk mu elledi bunların kafaları hakkaten?

.bunca zamandır en büyük canavar diye paketledikten sonra adamı çıkartıp mahkemeye getirmeleri de hiç olmadı. bir ayarı olması gerekirdi ama yapamadılar.

.onun yerine david'i güç kalkanı içinde tutup ikna etmeye çalıştılar, tekrar ilaç ve terapi diyor. şaka mı lan bu? adam niye kabul etsin ki bunu?

.tamam süper gücü varsa bunu kontrol edemeyip tanrıyı oynayacak olabilir ama daha işlenmemiş suçların cezası da komikti. bunlar söylendi ama üzerine laf edilmedi.

.aşkı hak etmek meselesi dokunaklıydı. sanrıları da bu sona bağlamak için yapmışlar. david baştan beri kendisini kandırıyormuş. iyi biri olduğu ve aşkı hak ettiği konusunda kendisini kandırıyormuş. o yüzden baştan beri kötüymüş ama iyi gibi davranıyormuş. dizinin esas karakteri kötü olsa daha güzel bir dizi olurdu ama böyle devam ettirmezler.

.iki arada bir derede bir muhabbete girerler, bu bitmez ve devamlı dram olur hiç çekilmez. esas syd hasta gibi davranıyor, esas onun aklı ile oynandı. david düzeltti falan diye düşünmediler, direkt ihanet olarak gördüler. zaten japon tip her şeyi görüyorsa niye böyle? o da mı kandırıldı?

.zaten faruk bunca zaman neden kontrol edilemedi? aleti varsa niye takmadılar? onlar da biraz geçiştirmeye geldiler.

.oliver ve melanie sahnesi de çok gereksizdi. onlar bedenlerden kurtulup kutu içinde mutlu mesut  yaşıyorlar. üç sene sonrası mı dediler, on sene mi? niye on diye çevirdiler bilemiyorum ya neyse işte. bir zaman sonra dünya yok olmuş, bunlar kendi hallerinde takılıyor gibi.

.müziği uzatıp klip gibi yapmalarını da çok sevmedim, ilkin güzel gibiydi, fazlası çok baydı. faruk ve david kapışma sahnesi çok daha iyi olabilirdi. bir şarkıya ve çizgi filme indirgemeleri de çok iyi olmadı. kara tahta çizimleri bile daha iyidi, daha yaratıcıydı. öyle bile yapabilirlerdi. adamların sınırları yok, niye sıradan bir çizgi film gibi kavga sahnesi çektmişler ki?

--- spoiler ---