18 Haziran 2018

the handmaid's tale s02e09:

Smart Power

--- spoiler ---

.sonunda yine kaçacağız muhabbeti yapmasalar çok daha iyi olacaktı. zaten bir kere teşebbüs etti, tam sonunda yakalandı. şimdi tekrar her şey başa mı saracak? kocası ve arkadaşından haber alınca böyle düşünmesi normal ama çocuk doğduktan sonra meseleler farklı olması gerek.

.serena dayaktan sonra eski haline döndü, onun kanada'daki hali çok iyidi aslında. bir an bırakıp gitmeyi düşündü ama cesaret edemedi. ihanet etmem falan filan dedi ama zaten eski amerikadan bir temsilci vardı. nasıl olduğunu anlatmadılar, geçmiş hikayesi de yoktu ama zaten mühim şeyleri anlatmıyorlar. karakterlerin geçmiş dramlarına sokup duruyorlardı.

.saldırıdan sonra kanada'ya gidiş bölümün esas konusu. her şey tamam ama ortaya çıkan mektupların arkasını arayan olmadı. nick adını bile verdi, belki kimse söylemez ama yine de çok dikkatsiz davrandı.

.kocası ile görüşme muhabbeti, kocasının protestosu falan gayet iyi idi. hepsi yıkıldı resmen, gerçek dünyaya gelince biraz yamuldular. serena zaten insanları çok büyük hata ettik bakışı ile süzüp durdu.

.gitmek de istemiyordu ama kocası yanında görünmesini istedi. kadınlara büyük baskı yapıyormuşuz diyorlar, dedi. yok baskı yapmıyorsunuz, belliyorsunuz tarlalar misali.

.june evde bebeğin geleceği ile ilgili dertlerde. iyi insan olarak hizmetçilerden birini beğendi, ona söyledi. o da kabul etti. elinden geldiğini yapacak ya belki de büyük fark yaratır, belli olmaz.

.esas olay teyzemizleydi. teyzemize koruyucu annesi olmasını istedi. geçmiş hayatlardan bir soru ve bir cevap geldi. çocuğun güvenliği ile ilgili sıkıntı olduğunu öğrenince, neyse ki bir arıza çıkarmadı. doğumu bu sezon verirler mi bilemiyorum ama işleri karıştıracaklar. kendilerini tekrar etmeseler bari.

--- spoiler ---

.