19 Haziran 2018

shameless s06e12:

Familia Supra Gallegorious Omnia!

--- spoiler ---

.sezonu bomba ile bitirirler diyordum, öyle de yaptılar. ölüm kalımdan beter oldu. frank bir manyaklık yapıp sean'ı öldürür dedim ama öyle olmadı. öldürsün diye adam tuttuydu, haliyle adam bunu kazıkladı. kendisi bir şeyler peşindeydi, son anda patlattılar bombayı.

.son konuşma da fena değildi aslında, köprüden atılmaya reva görmeleri de üzücü oldu. ben hepinizi olduğunuz gibi kabul ettim, niye siz beni kabul etmiyorsunuz demeye getirdi. tabii kendisi en zorlu tip, ondan olabilir.

.meğer sean kullanmayı bırakmamış. bunun dükkana girince zulayı bulmuş. tam evlilik anında geldi, ortalığı karıştırdı ve olaylar koptu. adam inkar da etmedi. etse frank'e kim inanacaktı belki ama bilemedim. öyle de saçma olurdu böyle de oldu.

.bir kere bunlar rehabilitasyonda değiller miydi? adam rehabiliteden sonra mı başladı? bir ara meylettiydi de fiona engel olduydu sanki, hiçbirinin önemi yokmuş, gizliden gizliye aylardan beri kullanıyormuş. madde etkisi ile evlilik olayları başlamış ve böyle de bitti. çocuğunun peşinden gitti, orası da üzüntülüydü ama öyle bitirdiler. sonraki sezona başka bir tipla takılır, orası kesin.

.lip'in durumu da çok karışıktı. en dokunaklısı hocasının babacanlığı oldu. adam içki sorununu halletsin diye merkezin tekine yatırdı, parasını bile verdi. daha ne yapsın, adam olsun geri gelsin hayatını mahvetmesin. gidip bara oturduğunda bile diğerleri en akıllı salak adamsın demeye getiriyorlar, iyi yapıyorlar.

.ian mesleğinin peşinden koştu. bir ayaküstü konuşma ile işini geri aldı. bunun hikayesi dramlardan, hastalıklardan çıkıp iyi bir noktaya geldi. böyle gitsin pis gay.

.carl polis kayınbabası ile takılıyor, eleman çok kaptırıyor kendini. şimdi gömlek falan ütüledi, babasıyla maç izliyorlar. kızın yeni elbisesine heyecanlanırsa emaneti çıkarıp vurabilir, böyle de bir komikler.

.debby çok zorlanıyor, doktor da yardım almasını söyledi ama bakalım alacak mı? bebeği tek başına zor büyütür. fiona ile araları pek iyi değil, düğüne geldi ama lafını sakınmıyor. lip'e ettiği laflar iyidi.

.mutlu komşularımız hedonizmin zirvelerine çıkıyorlar. svetlana ile birlikte takılıyorlar. ikisi evli, kevin dışarda gibiydi, sonra hepsi mutlu bir aile oldu. çok sapıkça, dizini kendi karakterleri bile hayret ediyor, öyle söyleyeyim.

--- spoiler ---