19 Haziran 2018

dark matter s03e11:

The Dwarf Star Conspiracy

--- spoiler ---

.bu nanitli biyo yapay insanların teknolojisini uzaylılar vermiş. böyle bir hikaye uydurdular. bu seride uzaylı hep eksikti, o kadar uzaya açılmışlar ama yeni uzaylılar ile karşılaşıyorlar, pek olmadı tabii. niye şimdi? baştan beri varmış gibi yaptılar ama tam da öyle değil.

.hikaye sıkışınca uzaylı uydurdular. hem de bunca zamandır iki'nin de içinde olduğu tipleri yaratmak için gerekli teknolojiyi vermişler. bunu yapmalarının nedeni de onların evrenleri bitmiş, bunların evrenlerine gelip yerlerine geçeceklermiş. insanların bir nevi kopyaları, çok daha üstünleri falan filan derken böyle bir şeyler olmuş.

.bir ara üç'ün içine kaçan bir şeyler vardı. ona bağladılar, onu çözememişlerdi sanki. emin de değilim, hatırlamak mümkün değil. onun içine kaçma hadisesi yüzünden bu taraflara gelince bir haller oldu, geçide yaklaşınca iyice delirdi. sonra meseleyi anladık ama biraz geç oldu. derken toparladılar sayılır ama son kısmı iyice saçma oldu.

.üç'ün alternatif evren modeli iki'nin bu evren modelini kurtardı ve öylece bitti. gezegene nükleer bomba attılar, şak diye bunu yaptılar. aslında uzaylı istilası için çok iyi oldu. doktor tipi kodları verip beynine sıktı, bomba şak diye geldi. bizim tipler de durduramayınca  bu hadise gerçekleşti. iki ölür müydü? başka şekilde kurtulsa daha iyi olurdu ama alternatif evren tipleri ile bağladılar.

.zaten bir muhabbet bitse diğerine geçiriyorlar, pek de güzel olmuyor böyle. eskiden hafızalar muhabbeti vardı, onu uzattıkça hikaye takip ediliyordu. şimdi savaş uydurdular yetmedi, uzaylılar geliyor. bunların blink drive'ı falan da hazır ama kimseye yardım etmiyorlar. aralarında muhabbet ediyorlar sadece. durum bu.

.bir de android kardeşimiz kendine yeni kıyafetler bulup diğerlerinin dikkatini çekmeye çalışıyor. iki ile meme muhabbetleri komikti aslında. onu kullanmaya çalışmışlar da eh işte.

--- spoiler ---