22 Haziran 2018

the handmaid's tale s02e10:

The Last Ceremony

--- spoiler ---

.duygu sömürüsünün dibine vurdular yahu. kızcağız anasını hatırlıyor, onun için gelmesini beklemiş ama gelmemiş. sonra göz yaşları sel oluyor, sonra nick ortadan kayboluyor. böyle bir devam öngörmüşler, aslında güzeldi. pek akıcıydı. daha çarpıcı unsurlar da katalım demişler.

.aslı astarı var mıdır bilemiyorum ama hamile karıyı becerince çocuk erken mi gelirmiş? bunun için karıyı becerdiler. serana da yardım etti. hani araları biraz iyidi, insan insana bunu yapar mı arkadaş?

.sonra kumandan bir nevi özür mahiyetine kızı ile görüşmesine izin verdi. gizli saklı, kuş uçmaz kervan geçmez bir binada görüşme ayarlardılar. kimseye görünme dedi, nick güya halledecekti ama yakalandı ve june tek başına kaldı.

.minik kız ile konuşmalar bir yerden sonra akıllıca idi. hayatını yaşa diye öğüt nedir ki? aslında sistem içinde pek bir tercihi yok. doğurgan olursa o da damızlık olacak. ona rağmen minik dimağını büzüştürmek istemedi.

.önce tanımıyor gibiydi, sonra niye gelmedin anne deyince pek üzdüler. annesini yakalamaları falan da travma zaten. komple çocuğun çocukluğu gitti, sağlıklı olanı yok da çocuğu iyice mahvettiler. görüşmek iyi fikir miydi? ondan emin değilim. sonunu güzel bağladılar ama...

.bir de lezbiyen tibin döllendiği sırada kumandaki kalp krizi geçirdi, öldü mü bilmiyorum ama adamı güzelce tekmeledi. öldüyse otopside, ölmediyse sonra ortaya çıkmayacak mı? biraz sakince yapsaydı, karı bir yere kaçmıyordu.

.june bölümün başında doğum sancılarına karıldı, zaten olaylar bir yerden sonra oradan itibaren koptu. yalancı sancıymış, tüm tören ahalisi hazırlandı. serana falan doğum kıyafetleri giyip nefes egzersizi yapıyordu ki yalancı sancı olduğu ortaya çıktı, resmen dalga geçiyor gibi oldu.

.sonra june kızını görmek için kumandana gitti, orada bir sürü laflar, göz dağları verildi. yerini bilmeyen june'a yerini öğrettiler. adamlar ağır manyak arkadaş.

--- spoiler ---