22 Haziran 2018

humans s03e05:

Episode #3.5

--- spoiler ---

.sentetiklere zarar verenler 300 pound cezaya çarptırılır imiş. bir ceza için bu iyimiş ama yetmezmiş. mia meclise dahil olmak için yollara düştü. insan hakları bağlamında pek normal ilerliyor aslında ya adamlar vurgulamak istemiş.

.esas olay şu eğlence robotu gay tipli zencinin esas kötü olmasıydı. turuncu gözlüyü kontrol edebiliyor. bizim çekirdek aile (artık ayrılar ya neyse artık) tehlikeye düştü, yarın 14'de hepsini öldür dedi. 

.max'in yakınındaki tipin bu halde olması da üzücü. max'in o koca gözlü yüreğini kıracaklar yine. adamlar güzel robot taklidi yapıyor aslında, gözünde bir nokta var gibi ama insan gibi de görünmüyor.

.mia bunları yaparken max'ler de dışarı çıkalım artık, birlikte yaşayabileceğimizi gösterelim kafasına girdiler. diğer tip hem öldürme emri hem de kapattıkları karıyı dışarı salma gibi işlerde bulundu. ortalığı karıştıracak.

.niska'yı göremedik, o bir taraftan meseleyi çözebilirdi. işin başındaki tipi bulup max'i uyarabilirdi. niyeyse onu yapmadılar, mevzu o tarafa gitmedi.

.veledin ölüm karşısındaki tutumuna gitti, robot da olsa insani duyguları var. mezarlıktaki yaşlı adam çocuğun durumunu anlayamadı. bir bakıma üzücüydu ama ne bileyim diğer taraftan da biz sizin gibi değiliz demeye getiriyorlar, bilinç kodu meselesinde çok gerideler. bilim kurgu hikayesinden çok sosyal deney hikayesi gibi.

.veledi getiren eski koca, yeni iş arkadaşı sahneleri de komikti. adam pencereden bakıyor, diğer adan işini bitirdikten sonra karıyı kovduydu, onun özrüne falan gelmiş. mecliste de yanına çekmiş. kadınlığını kullandı resmen ama pek ayıp oldu.

.bir de kodcu kızımız ve leo'nin mallığı dramları var. kodcu kıza yeni bir arkadaş getirdiler ama neresinden baksan ajan olduğu anlaşılıyor. haber muhbiri falan çıktı. kızın kodlarından anladı, elemanı kurtardıkları kod ile benzerliğini gördü. leo'yu falan da gördü. resimlerden bile ne olduğu anlaşılabilir. kız fark edene kadar zaten iş işten geçmiş olacak.

.leo desen geçmiş hatıraları falan görüyor. babası ile ilgili mesele getirecekler gibi. karen ölünce o da biraz üzüldü, anası görüntüsündeydi. garip aslına hepsi.

--- spoiler ---