23 Haziran 2018

the 100 s05e07:

Acceptable Losses

--- spoiler ---

.jasper malı öldü ela gözlü oldu. monty'e bıraktığı mektupta çok doğru şeyler söylemiş. bu savaşı kazansak da savaşlar bitmiyor, sorun insanoğlunda demiş. adamlar dizinin senaryosuna bok atıyor aslında ama güya insanlığı eleştiriyor. sonra yok efendim o vazgeçti de dostlarımızı kurtarmalıyız da falan filan.

.octavia iyice zıvanadan çıktı. insan yiyen kurtçukları silah olarak kullanacak. helix karısı burada da deneyler peşinde, insan deneyi yapıyorlar. kurtçukları çoğaltıp üzerlerine salacaklar. toprağı mahvedersiniz ulan falan dediler ama o toprakta çok yaşayamıyorlarmış. insanları öldürecekler o kadar. bir avuç insan kaldı muhabbete gel.

.arada sevdikleri falan da kaynayacak ya mevzu bu. clarke olaya el attı. karşı tarafın lider karısı ile konuştu. octavia'yı devreden çıkartacaklarmış. hepsi bir arada insan gibi yaşayabilir mi? hiç zannetmiyorum ama mevzuyu ortaya götürüyorlar.

.zaten hapçı anası tedavi bulamazsa gelenlerin yüzde yetmiş beşi ölecekmiş. yani savaşmalarına gerek bile yok, biraz bekleseler olacak bu iş.

.raven ve ajan tipli karı pilot oğlanı sattı. sırf yukardaki uçağın görüntülerini almak için içeriye kod sokmak için bunu yaptılar, savaşı böyle başlatacaklardı ama octavia'dan bunu sakladılar, o da saçma. her şeye gücü yetiyor ama bunun kontrolü kendinde değil, pek olmadı.

.kara kanlı kızcağız güya kendini tutacaktı. çocukları pataklayınca savaşa dahil oldu. clarke bu olaydan sonra çıldırdı ama yine de o kızı kontrol edememesi çok saçma. kumandanların ruhu da duruyor, alev tutan mal kızcağız da güya kızı koruyacak. inandırıcı değiller, bir ara sırf bunlarla uğraşırdık.

--- spoiler ---