1 Haziran 2018

the handmaid's tale s02e07:

After

--- spoiler ---

.patlamadan sonraki kısımda işler karıştı. kumandan yamuldu, güç karısına geçti. o da june ile paylaştı gibi oldu. aslında paylaşma değil de kuralların dışına birlikte çıkma gibi. sonuç verecek mi? demokrasi geri gelecek sanki, öyle bir eda ile kaleme bastılar ama bir şey çıkmaz o işten.

.nick anasının gözüymüş, onu kollayan en baştaki kumandan tipi öldüğü halde işlerin başına gelen tipi iki saniyede paketledi. komplo kurmaktan adamı aldılar götürdüler, e adalet hepinize lazım arkadaş, bir gün keser sapı gibi dönerse böyle şak diye gidersiniz. hiç kimsenin aklına gelmiyor mu?

.komple çok uçuk bir alemde yaşıyor gerzekler ama ne bileyim bu kadar formayı bile dikecek ekonomileri varsa ne diyeyim bilemedim. damızlıkların özel cenaze kıyafetleri var. siyah ağırlıkta ama kırmızılar da görünüyor, yüzler kapalı.

.giriş kısmındaki görüntüler buna aitti. adamlar önceki bölümde ölen damızlıklara tören yaptı. nasıl bir eylemse bu da kadınların biraz uzaklaşmasını bekleyemeden bir sürü öldürmüş. belki kasıt vardır. adamların en büyük övünç kaynağı üreyebilen kadınlar, o yüzden onları da hedef aldılar diyelim ama zannetmiyorum.

.ardından bombayı patlatan evin altını üstüne getirmişler, içerdeki herkesi öldürmüşler. kumandan bile dahil sanki, oralarını biraz atladım sanki ya iyidi işte.

.sonra june'u sorgulamaya geldiler. waterford elemanı mı yardım etti dedi. bunu kimseye söylemedi. bir nevi adamın kuyusunu kazmaya çalıştı. bir miktarını nick'e söyleyince işler değişti. tabii selena'ya da anlattıydı biraz. ikisi bir oldu, iki saniyede halletti. o muhabbetin de detaylarını çok anlamadım. bunların bu kadar işi becermeleri de biraz zorlama ama yine de izlemesi keyifli.

.zaten devlet dediğin kimden ibaret? başta kimler var? oralarını hala çok anlayamıyoruz. üstelik uluslararası sitem falan zaten belirsiz. kanadadan görüntüler geliyor. bilgi falan alabiliyorlar ama diğer karakterler orada. 

.onda da gereksiz bir lezbiyen hikayesi. zenci tip taşıyıcı annelik yapmış. damızlığa benzer aslında ya, kasten koymuşlar. sonra da taşıyıcı annelik yaptığında gittiği doktora aşık olmuş, nişanlanmış ama kadın ölmüş. durum bu. yavşak koca karakteri de bence june'dan geçmiş. kafasına göre takılıyor gibi. june da nick ile takılıyor gibi. anlamsız bir romantik hikayesi var.

--- spoiler ---