31 Mayıs 2018

lucifer s03e24:

A Devil of My Word

--- spoiler ---

.her şey iyi güzel, süper bölüm de bu lucifer kardeşimiz chloe ölmeden nasıl kanatlarını çıkardı? hem kanatlar niye kan oldu? bir sürü deli sorular takıldı kafama, coşkuyla geri gelip pierce salağını öldürmesi falan iyidi de ne bileyim pek olmadı sanki.

.hem en son şeytan yüzünü de geri aldı, onu nasıl chloe gördü? hadi diyelim bilincini kaybettiği için kanatları çıkardı. kadın geri geldiği vakit görmemesi gerekiyordu. o vakit amanadiel'in her şeyleri biz kendimize yapıyoruz muhabbetini mi yapacaklar? artık lucifer kendisine böyle yapmak istememiş, ondan şeytan yüzünü almış desek de pek olmuyor. pierce öldükten sonra yüz geldi, onun da bir bağlantısı olması gerek.

.amanadiel charlotte ölünce kanatlanmıştı, bağlantıları nasıl kuracaklar bilemiyorum. bir tarafta kendileri ile ilgiliyse, olaylardan sonra oluyor. ancak bu olaylar olduktan sonra mı farkına varıyoruz diyecekler? bir şeyler demeleri gerekiyor da ne derler bilmiyorum. şu halde dizinin en başından beri söylenen bir çok şeyle ters düştüler. açıklama yapacaklardır.

.bu kadar zaman karıya ben şeytanım dedi inanmadı, artık metaforik konuşmak yok diye ayar verdi. bölüm sonunda yüzünü gördü. bir de kalıcı yüz olmuş gibi gösterdiler, öyle değildir ama şeytan yüzünün yansımasını falan görüyorduk, net gördük, o kadar da korkutucu değilmiş.

.kabil'in vicdan azabı olmadan bir ömür yaşadığına inanmak da zor. sonra chloe denen tipi seviyor mührü kalkıyor, mührünü geri almak için charlotte'u yanlışlıkla öldürüyor falan, bir saçma hikaye oldu ama sonu güzeldi.

.dan'in pierce katil demesine hemen inanmaları iyidi. ekip hemen birlikte toplandı ama pierce genelde bir adım öndeydi. en son bir tuzağa çekmiş hepsini. nasıl bir anlaşma yapmışlarsa kız kardeş falan filan diyerek hepsini tuzağa düşürdüler, daha akıllı olmaları lazımdı ama hepsini lucifer'in kanatları altında olmaya bağlamak istemişler.

.amanadiel cennete gittiğinde geri gelmeyecek mi? gelip gidiyordu. karının hali ne oldu? öldürmeyebilirlerdi aslında ama böyle daha güzel oldu tabii, ona laf yok.

.maze de kendi çapında bir mucize yarattı. 12 kişi öldürüp 4 mil koşmuş. hepsi linda'yı kurtarmak içinmiş. insan sevgisinden, arkadaş sevgisinden dem vurdular ama diğerleri ile birlikte olsalar daha güvenli olacaktı. neyse ki pierce'in işleri başından aşkındı. 

.tabii en büyük açmaz adam madem öyle artık sevmiyorum diyerekten mührü geri alabilirdi, en azından sevgiye bağlıysa öyle olabilirdi. onun yerine kötülük işlemeye, sevdiği oğlanı öldürmeye çalışmak baya saçma oldu. zaten o şekil geleceği ne malum? geri almaya çalışmadan hayatını yaşayabilirdi. karakter olarak biraz saçma sapan oldu.

--- spoiler ---