30 Mayıs 2018

westworld s02e06:

Phase Space

--- spoiler ---

.en iyi karakterini öldürdüler, dizi yamuldu resmen. şimdi hayaletlerini falan mı getirecekler? bundan sonra antony hopkins abimizi görecek miyiz? bernard'a ne söyleyecek ki? dolores ile takıldığı vakitlerde bile gizliden gizliye bernard'ı kurcalamış. iki tane zihin yapıp böyle şeyler denemek de hastalık olsa gerek.

.bundan başka bölümden gram zevk almadım, bir şey de anlamadım. adamlar özel gizeme boğmalı ilerletiyorlar. bu kadarı fazla geliyor bana, zaten bir yerden sonra mekan ve kişi algısı kayboluyor. böyle muhabbetler çok saçma, çeviriden de değildir herhalde. bu kadar zamandır çeviren tipler çeviremiyor değil de gizeme yenik düşüyorlardır. alternatif çevirisi ile karşılaştırdım da o kadar iyi değillermiş.

.neyse mevzular bir yere gitmiyor. japonlar orada kaldı. kızın ruhu diye kalbini çıkarıp sunakta tütsülediler. anne üzüldü müzüldü ama mekanda kaldılar. bir düello izlettiler. gereksiz sahneler. bir yere gittiği yok.

.esas olay zenci karının çocuğuna ulaşması idi ama anne rolünde başkası vardı. belki başkasının hikayesi artık bilemiyorum. esas olay yerlilerin gelmesiydi. sanki bunu tanıyor gibi konuştular ama diğerleri yardıma geldi, muhtemelen kurtaracaklar ama kız bunu tanımayacaklar, iki saat konuşmalar da konuşmalar.

.telefonu alan hikaye yazıcısı yardım çağırdı. o kadar yardım ettikten sonra ihanet etmesi de garip, bir çinli tip biraz sadık çıktı. tabii robotların hikayesinde ölmek de çok saçma olur.

.dolores'in babasını ele geçirdikleri için bir kurtarma timi gönderdiler, bunlar çok iyilermiş falanmış filanmış ama floki tipinin kurtarma ekibi hangi zamandan kalma? onu unuttular? bunlar onlardan önce mi sonra mı? daha buralar belli değil.

.parkta her şey yolunda görünüyormuş ama aslında değilmiş. ford abimiz beşik dedikleri ki düzgün çeviri değil bence, başka bir terimdir kesin, her neyse işte sunucuların olduğu bölümde oynamalar yapmış. o da bir organizma gibi davranıyormuş. özel kodlar gönderiyormuş da onu nasıl yapmış etmiş. belki adam kendisini sunucuya aktarmışdır, artık her ne halt ettiyse bernard ile sohbetinden göreceğiz. bunu yapmak için acı çekerek beyin çekirdeğini çıkartıp sunucuya giriş yaptı. 

.o arada da trenl dolores ekibi bir yerlere girdi. nereye girdiklerini anlayamıyoruz. koca harita üzerinde harita sonuna gelmişler gibi ama çarpan yer sunucuların olduğu yerler. diğer ekipler de bunları uzaktan izliyor. artık nasıl anlaşılırsa öyle olsun demişler.

.siyahlı abimiz ve kızı olayı da inanılmaz saçma ilerliyor. iki saat dialoglar falan filan. kızın host oluşundan falan bahsettiler gibi oldu. diğer çeviriden kontrol ettim daha iyi anlaşılır oldu. ford siyahlının kızı görüntüsünde bir host yapmış, onu kontrol etmek içinmiş. biz kızı insan zannediyorduk, baştan beri bunun vurgusunu yapıyorlardı. sonra kızıyla geri dönmeyi kabul eder gibi yapıp onu orada bıraktı. eh böyle biraz anlaşılır oldu ama bu sezon yolunda gitmeyen çok şeyler var.

--- spoiler ---