30 Mayıs 2018

The Originals s05e03:

Ne Me Quitte Pas

--- spoiler ---

.elijah arkadaşımızı öldürdüler, bedenen değil de ruhen, karakter olarak yok ettiler. en son yanmasını ona bağladılar ama mutlaka geri döner diyorum. en azından sezon sonuna döner. 

.dexter ve defiance dizilerinden gördüğümüz ingiliz hatun kişisi de vampir olarak geldi. hafızasını kaybetmiş elijah'a vampir olmasını öğretti. hem de avlarını ürkütmeden yemenin hazzına vardılar, mübarekler orgazm oluyorlar sanki. ne alakaysa artık böyle yaşamak istiyormuş.

.otobüsten öncesini hatırlamıyor. kendini bilmiyor. insanın tekini hüpletiyor. öldürmeden kanlarını içseler ya? trueblood daha makuldü. bir sürü ceset hiç arayan soranları yok, polisiye olsa canlarını çıkartırlardı.

.her neyse bir şekilde devam ediyor. karıyla karşılaşıyor. hayatı değişiyor, onun yöntemi ile yaşamaya devam ediyor. bir ara marcel geliyor, deşme mevzuyu kendin unutturdun diyor. kısmen açıklıyor. zaten karı da biliyormuş ama açıklamıyormuş.

.derken günümüze geliyoruz, yedi sene sonrası elijah iyice mallaşmış, o yoğurur gibi piyano çalışına nasıl uğraştılarsa çok saçma görünüyor ya her neyse karıyla birlikte piyano çalmaktan klaus'un mekana gelişine geçiyoruz.

.eleman hayley ortadan kaybolduktan sonra abisinden yardım istemeye geliyor. elijah hatırladım falan diyor ama sadece bilgi olarak hatırlıyor herhalde. bir şekilde duygular falan sıfırlanmış, öyle bir hayatı istemiyor. klaus ile uğraşmayı istemiyor, kim ister ki? sonsuza kadar aile bağlarında büyük çatlak hehe.

.en büyük saçmalığı, madem elijah gerekli marcel ile gelip tekrar düzeltebilirlerdi. tabii büyücü vincent bunu istemezdi herhalde. zaten birbirlerine yaklaşınca ortalık geriliyor, kurtlar böcekler sarıyor. hala bundan yardım istiyor da falan filan. 

.sezonu biraz bok edecekler, orası belli oldu. elijah esas karakterdi, şimdi o geldi gelmedi diye karman çorman edecekler. olayları düzeltmeleri de çok zor. düzeltseler güzel olması zor. artık baymış, saçma sapan görünüyorlar. yazık ediyorlar iyice vampir günlükleri gibi olacak, az kaldı.

--- spoiler ---