2 Haziran 2018

legion s02e09:

Chapter 17

--- spoiler ---

.iki bölüm kaldı, adamların yaptığı bölüme bak. neyi nereye bağlayacaklar? koca sezon faruk beyin vücudunu aradık. adamlar son bölümden bu bölüme kadar çölde koşturuyorlar, esas karakterler david ve syd'in de başına ne geldiğini öğrenemedik. tamamen boş yani.

.insan esas karakterini unutur mu? tüm hikaye de o yani, başka bir hikaye yok.  david'in geçen bölüm beyinlerine verdiği bilgi ve onları işlemesi falan filan. elli saat lezbiyen sevişme sahnesi, yok efendim partiler, müzikler. salak saçma işler.

.sezon başından itibaren insanı bu kadar üzen başka dizi yoktur herhalde. beklentiyi o kadar büyütüp sonra sadece yönetmenin kendini tatmin etmesine nasıl dönerler ki? o kadar güzel görüntüyü bir hikayeye oturtmak ne kadar zor olabilir?

.adamlar hala acayip acayip çekimlerdeler, tamam onu da çeksin lafım yok, kendini tatmin etsin de dizide ne oluyor kardeş dediğimiz vakit bir cevabımız olsun.

.on üç gün öncesinde melanie'nin kafasına girmişler. faruk ve oliver bunu yapmış. adam artık hiç direnemiyor herhalde. kendi gençliğini görmüş. lenny'nin takıldığı havuzun başına gelmiş, keşiş'in nerede olduğunu falan söylemiş. içerdeki adammış yani.

.yaralı yüzlüyü indirdiği yerde de aynı geyik döndürdüler. geçen bölüm sonu öyleydi, bu bölüm iki kez tekrar oraya döndüler. ne oldu yani? zaten bir kişiyi göndermemişti, bir çok elemanı göndermişti ama hepsi salak saçma işte. sadece lenny gitti.

.esas dövüşçü ve beyin takımından abimiz geride kaldı. sadece silahtaki sinyali takip edip gidebilecekler. syd istediği vakit pusula ile pat diye gelmişti. bunlar da gelmeli. tabii öldürülecek kişi oliver mı olacak? orası belli değil. lenny için bir tek sen bunu yapabilirsin dedi. david'in kız kardeşini getirdiler. lenny takılırken bu arada zuhur etti, iki laf etti gitti. ona da gerek yoktu. sanki yani bula bula bu hikayeyi mi bulup çıkardılar?

.devamlı duman altılar, devamlı bir partideler. zaten salak saçma müziklerle bize bir şeyler anlatmak istiyorlar. tamam gerçek gerçek değil, bir seçim. onu anladık, başka bir şey deyin artık.

.bu bölüm belgesel tadında görüntüler bile sokmadılar, o derece tıkandılar. ne bileyim insan güzel bir yere bağlarlar diye ümit ederek izliyor ama inanılmaz sıkıldım. belki sezon başlangıcı gibi sonu da güzel olur, tesellimiz o olur.

--- spoiler ---