3 Haziran 2018

one strange rock s01e10:

Home

--- spoiler ---

.dünya güzellemesi ile belgesel serisini bitirdiler. kaçırdığım bölümleri bir ara denk gelirim diye umaraktan veda ediyorum. son bölüme pek bir bilgi vermediler ama işte görüntüler, müzikler, şunlar bunlar derken pek bir iç açıcılardı.

.diyorlar ki dünyadan başka evimiz yok. astronotlar da dünyayı uzaktan görünce nereli olduklarını karıştırıyormuş. ayrıca kelebek gibi kozalarından çıkmışlar, dünya dışına çıkarak bunu becermişler. biraz abartı bir betimleme ama kelebek çekimleri ve müzikleri üst düzeydi. izlerken pek bir keyif aldırdılar.

.meksikalıların ölü gününe denk geliyormuş. animasyon filmi vardı, aynı onun gibilermiş. yüzlerini falan öyle boyuyorlarmış. kabirleri de aynı şekilmiş, orası falan pek ilginçti ama yine bir bilgi için değil, kelebek seven çocukları çekmiş olmak için koymuşlar.

.canları sağolsun, dünya dışına çıkınca ufuk açılma hissiyatını biraz abartmış olmalılar. dünya küresinde hayat, onu koruyan bir atmosfer ile ayrılan bir sistemden bahsediyorlar. böyle bakınca güzel de ne bileyim, canlı dediğin sıradışı bir kaya mı yani? oradan ürediğini düşünmek insanı bir taraftan üzüyor. ötesinin olmayabileceği ihtimal dahilinde tabii.

.uzaylı muhabbetini de devam ettirmediler. deniz anaları falan filan dediler geçtiler gitti. uzaya bakış, uzaklık ölçüleri vererek olmuyor. varsa bile ulaşamayabilecek olmak resmen hayal gücünü çöpe atmak gibi. insana küçüklüğünü hatırlatan betimleme yaptırma gibi. adamlar bir taraftan üzülmüş gibiler ama bilemiyorum artık.

.uzayda altı yüz küsür gün kalmış ablamız ile bitirdiler. nerdeyse anasından babasından daha yaşlı hale gelmiş. bir sürü uzay yürüyüşü yapmış, onun anlatımları, kelebek sevmesi falan filanla bağlamaları pek güzel olmadı. kadın olmasını da pek vurguladılar. bilemiyorum artık, çok başarılı bir insan evladı olabilir ama bize ne faydası var? ne gibi bir bilgisi var ki bunun?

.diğer astronotlar da son sözlerini ettiler, hepsi geri gitmek istiyor. sanki çok beğenmişlermiş. ilk çıktıklarında camdan bakıp dünyayı seviyorlarmış. uzaya baksanıza lan, ufkunu öyle genişletirsin de uzay boşluk işte, ne görebiliyorlardır ki? 

.yüzlerine renk vererek bitirdiler. zenci olanlara vermeseler de olurmuş. pis zencileri bir de siyah beyaz çekmişler. will smith de öyle gereksiz yorumlarda. komik desen değil ama ne bileyim bir hoşluk katmak için kastırmışlar. son bölüm haricinde diğer bölümlerden izlediklerim hepsi harikaydı. son bölüm de güzeldi de işte içerik yoktu.

--- spoiler ---