3 Haziran 2018

humans s03e02:

Episode #3.2

--- spoiler ---

.bu sezon üzecekler bunlar bizi. yapamayacaklar belli oldu. bir kere robot insan savaşı yapmayacaksan ne yapacaksın? adamların gideceği yön kalmadı. rusyadan gelen sentetik kardeşlerimiz mi terörist çıktı? o gönderme neydi ki öyle? ben mi yanlış anladım?

.bunlar haricinde kendi çaplarında komiklikleri var, her türlü seyredilirler ama robotlar arası tartışmalar, hırslar, gururlar falan çok komik oluyor. max denen robot kardeşimiz çok sevecen bir insandı. şimdi liderim ben diye salak saçma laflarda, zor kararlar almaktan zor karar alma merkezini yakmış gibi.

.ilk leo'yu tehlikeye attı. bir tane sentetik demedi, o da can dedi. bu vurgulamak istedikleri noktaydı ama sapır sapır dökülüyorlar. mia da diyor ki, ürüyemiyoruz arkadaş, azalıyoruz. ne olacak halimiz. bunlar bildiğin kendi çaplarında dünyayı ele geçirmek istiyorlar.

.elektrikleri yok, santral açmamız lazım diyor. ordumuz yok nasıl savaşacağız diyor. bu da bir bakıma diğer muhabbet ile bağlanıyor. insanlık için alternatifler mi? böyle bir şey yok. arada zaten insan mı sentetik mi muhabbeti yapıyorlar da kendi kendilerini tatmin ediyorlar.

.ama olmayacak şey şu, insanlık bu haldeyken sentetik mentetik olamaz. zaten bilincin falan nasıl ortaya çıktğını hiç anlatamadılar. bir kereliğine olan bir virüs hadisesi dediler. kodlar nasıl tekrar edilemiyor? kim yazmış ne yapmış? şu salak kız bunları toparlayıp yüklemedi mi? tamam sıfırdan yazmadı ama halledebildiyse o kadar da zor olmasa gerek.

.bir taraftan ortalama bir ergen kızın halledeceği hadise, diğer tarafta daha ne olduğunu anlamadıkları ve tekrar edemedikleri hadise, adamlar kendileri daha net değil ki bize net olsunlar.

.gerçek çocuk taklidi yapan meselesi de pinokyo olacak herhalde. bizim manav baba karakterimiz pat diye gördü bunları. sentetiklerin istenmediği kasabada güvenle kalıyorlarmış, hiç bir tane dedektör falan yok, sentetik de olmayınca kimseler bunların robot olduğunu anlamıyorlarmış. mevzu bu kadar yani, biraz yüzeysel.

.leo'nun tekrar insan olması da hiç olmadı. ara bir form olarak beyin yakıyordu, şimdi adamın beyni kendini yenilemiş. başına gelenler yüzünden içindeki sentetik parçaları da çıkmış gitmiş. bir tane psikopat sentetik vardı da buna bir şeyler yaptıydı ama ne olduydu, hatırlamak mümkün değil. kusura bakmasınlar artık.

--- spoiler ---