8 Haziran 2018

legion s02e10:

Chapter 18

--- spoiler ---

.adamlar sezonu boşa yapmış gibi, belki hikaye bulamadılar. hikaye hakkında o kadar güzelleme yapıp sen bir hikaye nasıl uyduramazsın ki? david kötü adam oldu, faruk bedenini buldu ve ayağa kalktı. tüm sezon olan mevzu bu.

.syd'in gelecek muhabbeti can sıkcıydı, onunla öpüşmesi muhabbeti de çok gereksiz. sonra karıyı zaten bırakmıştı. kendisinin kötü olduğunu gelecekteki tip söylememişti ama işin aslı oydu. faruk'a söylediklerini çarpıtmadan söyledi.

.neden oliver'i bırakıp kadının içine girdi? syd ile aralarını bozmak için mi? peki zaman döngüsü içinde syd'in kafasını yakan da bu olamaz mı? david'i kötü tarafa zorlayan faruk'un kendisiydi, buna değinmeyecekler mi?

.zaten kafasındaki ses oydu, zaten delirten oydu. şimdi syd'i kaçırdığı için oliver'e işkence yaptı. tamam iyi adamların hiçbiri işkence yapmaz ama bu biraz sakat işte. sonra da faruk'u öldürme planları yapıyorum da bundan keyif alıyorum diye kendini sorguluyor.

.syd araya girip de david'e bir şey olursa dizi kötü olur. david kendisi bu işin üstesinden gelmesi gerekiyor. geleceğin yazılmamış olması gerekiyor, daha kötüsü belki toptan bir döngü olabilir. pradokslu hikayeyi düzeltebilirlerse çok acayip olur. düz hikaye devam ettirirlerse de yapacak bir şey yok.

.adamlar dünyanın tıpasını çıkarıyor. görsel sanatlar yapıyor. oradaki tipler keşiş koruyucular olmalı ama yanlış insanları dışarda tutuyorlardı. dövüş sahneleri pek keyifli değil, çıtamız yüksek o konuda.

.minotor dedikleri tipe ne gerek vardı onu bilemiyorum. faruk üzerlerine saldı, en son syd ve dövüşçü kızcağız onunla kapışıyordu. o arada david de dövüşçü kızın ikizi bilimsel abimize laf anlatıyordu. hepsi aynı anda oluyor ama işte adamlar bir bölümü sadece koşma ile de geçirebiliyor.

.o kadar belgeseli önceki bölümlere yedirmeye çalışmasalar, her bölüme eşit dağıtsalar belki daha mantıklı olacakmış. bu bölümde hiç belgesel tadında bir şey yoktu. biraz feminist kokusu, biraz güç tutkusu eleştirisi falan filanla geçiştirdiler.

.faruk ile david muhabbeti ve kapışması sezon finaline kaldı. bölüm bitişindeki david'in yüzündeki ifade ve verdikleri efekt falan süperdi.

--- spoiler ---