7 Haziran 2018

the 100 s05e06:

Exit Wounds

--- spoiler ---

.tiplerin hepsi mi psikopat olur, hepsi bir acayip. bir tanesi usb'yi mermi yarasının içine sokar, diğeri insanlar hain diye kendi adamlarını vurur. insan öldüre öldüre adam kalmadı ama hala öldürüyorlar.

.kane ve yeni asker kadın aslında makul düşünüyor. insan kalmadı, çiftçi kalmadı, mühendis kalmadı diyor. adamlar haklı, kimse kalmadı. dünya bitti. hala vadiye radyasyon vurmadı diyorlar, onu da açıklamadılar ama vadiyi dolduracak insan da kalmadı ama hala savaş halindeler. bir dizide bu kadar az insanla bu kadar savaş nasıl kopartıyorlar anlamadım. öldüre öldüre beş sezonda adam kalmadı resmen.

.octavia ne ara böyle psikopat oldu? yeni velet karakterimiz madi octavia'ya güvenip sırrını açıkladı. kendisi son gerçek karakanlı, kumandan olmaya aday. eğitimler falan başlasın dedi iyi güzel de rakip diye kızı öldürecek işte, bunu octavia yapar gibi geliyor bana.

.clarke bunu engellemek için diğer tarafa kaçacaktı ama eğer öyle yapsa o da ölenler arasında olabilirdi. bir taraftan iyi, diğer taraftan saçma bir şeyler oldu. akıcıydı neyse ki sıkmadılar.

.bellamy salağı mantığın sesi oldu, sevgilisiyle şak diye sevişmelerini söylemiyorum da ne bileyim aşırı iticiler. geldikleri yer, önceki mallıkları hepsi ayrı bir sıkıntılı tipler bunlar.

.monty yine beceremedi. içerden yardım alarak kamera ve gemiyi kontrol edeceklermiş. sonra da saldıracaklarmış. ulan adam kalmadı diyoruz, neyin savaşı? bunu nasıl düşünmüyorlar insan hayret ediyor. bir yerde buna vurgu gelecek bence.

.murphy ve sevgilisi kaçışlardaydı. kendi çaplarında zafer yakaladılar. yeni tiplerin aralarındaki en azılısını rehin aldılar, iki tanesini öldürdüler. tasmayı çıkartıp bomba haline getirmek de baya bir başarı, tebrik ettim ikisini de. bir sezon önce en sıkıntılı mal karakterler büyümüş de adam olmuş. kız raven ile takılıyor diye oğlan bunu kıskanmış da aman da aman.

--- spoiler ---