13 Haziran 2018

into the badlands s03e07:

Chapter XXIII: Dragonfly's Last Dance

--- spoiler ---

.dövüşleri falan sona sakladılar, sunny'nin kara gözünü bekliyoruz ama kendisi "çekiçen" gibi merdivenle adam dövüyor. güzel sahneler hep. dövüş sahnelerine göndermeler var, kullandıkları aletler de eski japon filmlerinden hep. zaten yönetmen oralardan gelme herhalde. her türlü güzel işte.

.sunny oğlunu hacıya götürürken geçmişine takıldı. gemide çizdiği simgeden kaptanına, oradan yine ihanet edilmeye geldi. geminin sahibi nehrin kralı denen tipi de sonunda öldürdü, kaç sezondur adam ihanet ediyor, başına gelmeyen kalmıyordu. sonunda yani.

.bajie ve eski karısı barışacak mı ne yapacak? birlikte ilerleyecekler gibi görünüyor ama biraz zorluyorlar. komikler aslında, gemiyi yanlışlıkla onardılar. canı acıyınca bebek güldü falan, laflar da çok iyi, zaten komik adamdı şimdi iyice şişmiş, iyice komik.

.dul cephesinde olaylar karman çorman, kendi askerleri gelip darbe yapmaya kalktı. tilda yetişmese darbe olmuştu, öleceklerdi de ama son anda işler tersine döndü ve idam edildiler. şimdi kimse demiyor mu hepsi bizim adam, biraz duralım düşünelim?

.darbeciler geldi, dul'a bağlı olanları oka dizdi, dul da hainleri aynı şekilde öldürdü. biraz saçma bir kısır döngü, sonra da söz verdiğin lider ol, savaşı bitir falan filan diyorlar. bu işleri başlatan da tek bacaklı kızdı, bajie'nin kurtardığı kızdı sanırım. tipi tanıdık gelmedi ama tek bacak olmasına göndermeliydi.

.dul'un çocukluk arkadaşı, şimdi yakınlaştığı tip hiç güzel dövüşemiyor. bir kere fazla uzun kaçıyor. hareketler hiç estetik görünmüyor, bir de kan kaybından bayılacakken pat diye uçuşa geçtiler, oralar falan hiç olmamış.

.lydia desen ne tarafta olduğu belli değil. moon dediği yeni mavili, şapkalı naibimiz de aynen öyle. çok onurlu bir insan ama anında dul'u satacak gibiler.

.hacı ve cadı cenaze törenindeydi. törenden sonra karının boğazına sarıldı. hacı biraz kafaları yedi, kara gözlü kızı da tehdit etti. çocuğu öldürdüğünü de anladı aslında ama bir şey de diyemiyor.

.cadı da sunny yaklaşıyor diye ortalığı kan görüyor. bunlar bodozlama kavga mı edecekler? oğlanı almaya falan mı çalışacak? mevzu ne olacak ki? güzel olacak diye sezon sonuna bekleteceklerdir. iki esas süper dövüşçüleri kapışacak. nasipse tabii...

--- spoiler ---