13 Haziran 2018

humans s03e04:

Episode #3.4

--- spoiler ---

.bu mia'nın muhabbet cidden saçma ama bir şekilde bağlarlar diye düşünüyorum. insanlarla birlikte yaşamayı göstermek için bir daire kiralıyor, devamlı protestolar oluyor. bir şey yaptığı da yok. sadece karşılık vermemek  yeterli mi bir tanesi öldürse ne olacak?

.al işte karen öldü. kadın çocuğu korumak için pat diye öldü. bunu sonraya saklarlar demiştim ama hemen kodlarına karşı çıktığını göstermek için yapalım demişler. geçen bölüm çocuk arabanın önüne atlayınca kurtaramamıştı. anne olamam demişti. şimdi mutlu mesut dönerlerken velet pat diye düştü. eli çizildi, yeşil kanı etraftakiler hemen gördü ve olaylar gelişti.

.velet adama koşup yetişene kadar kadını öldürmüşler, bunlarda ölüm niye oluyor? bilinçleri nasıl kopyalanamıyor? madem kod, o halde kopyalanması gerekir ama bu detaylara hiç girmiyorlar. dramı az olur öyle. ondan böyle.

.velet sentetik ile adamın kızı kesin karşılaşacak, kızın kafa iyice gidecek, zaten sentetik sendromu yaşıyordu, bir de olaylar bu hale gelecek. bir taraftan iyi olacak ama bunun için karen'in ölmesine gerek yoktu.

.niska'nın olaylar da bir garip, o da koduna karşı geldi. motor fonksiyonları durdurmuştu ama pat diye açtı, bunu öldürecek tipi öldürdü. bombayı tasarlayanın kim olduğu belli değil ama niskaya hem mesaj verip hem öldürmek istiyorlar. oradaki muhabbetler daha iyi olabilirdi. niska işi bitirdikten sonra sevgilisinin yanına gitti, o da ben sana yapma dedimdi dedi. turuncu göz taklidi falan pek romantikti ama araları pek iyi olmadı. zaten gizemli işler de var.

.max çok kötü bir insan oldu. öfke dolu sentetiğimiz normal robotken palyaço imiş, çocukları eğlendirirmiş. sahibi onu kutuda tutarmış. kutunun içinde bilinçlenmiş, sonra da yedi saat çıkartılmayı beklemiş. max de onu kapatınca aynen böyle hissetti.

.kadın bunları izlemeye gelen ekibi bıçaklayacaktı. gelen tipler pek etkilendi ama neye fayda edecek bilemiyorum. max insanlarla iyi geçinmeye çalışıyor, bunu bozacaklara da müsaade etmiyor. kapılarına gelen ruslara kim bozuk batarya verdi? onu sorgulamadılar, kısa devre falan olmuş dediler, kaza mıydı neydi o yani? hem hepsi niye ölüyor ki? geçtiler bunu.

.anne karakteri salak saçma işlerde. adamın tekini ayartmak için yatağına kadar girdi ama aşağılandı, pek üzüldü.

.kızı da onun yerine yakalanan bir tipi kurtarmak için kodların lodradan yayıldığını ortaya çıkarmış oldu. o olayı da tekrar etseler çok iyi olacak. neden tekrar etmediğini tekrar etseler bari.

--- spoiler ---