23 Mayıs 2018

westworld s02e05:

Akane no Mai

--- spoiler ---

.westworld'ün neden böyle yapması? adamların elinin altında süper dizi var, süper imkanlar var ama japonya güzellemesi yapmayı tercih ediyorlar. manası nedir? bu kopya japon hikayesini nereye vardıracaklar? yoksa kendileri üstü kapalı japonları siz pis bir taklitçisiniz diye eleştiriyor mu? bir keyif alamadım.

.zenci karının güçleri nedir? kendine yükleme yapmıştı, konuşarak insanları kontrol edebiliyordu, şimdi sadece düşünerek falan yapabiliyor. yeni ses buldum diyor ve bu koca bölümün konusu oluyor, çok saçma.

.geçen bölüm bitişinde üzerlerine samuraylar geliyordu, oradan başladılar. sonra japon köyüne gittiler, orada hikaye yazıcısı sizin japon kopyanızı yaptım dedi, süre kısıtlaması varmış, ondan böyle yapmış. haydutların mekana girip soyması, kasanın düşmesi ve replikler falan aynı. tek fark samuray geliyor falan filan.

.bir de zencinin kızının muadili anasının dizinin dibinde, o evlatlık tarzında sanırım. en azından ben öyle anladım ama aynı şey demişler.

.neyse esas japon kötüsü var, elçi gönderiyorlar kızını istiyorlar. et isteyince ineğin dramını sormaz diyorlar, elçiye zeval oluyor ve işler karışıyor. kavga dövüş arasında zenci kadın dövüşçüyü kontrol ediyor. buna cadı diyorlar, iyi güzel de yine manasız.

.hepsi robot, kulaklarını yakıyorlar, wifi'den falan etkilenirler herhalde. hepsi sınırlı düzeyde kendi hikayesini oynuyor. bunlar kızı kurtarmak için mekana geliyor ama yine bir şey yapamıyor. liderin beyin sıvısı akıyor, arada bizim bernard gibi kitleniyor, hafif kafayı yemiş. terör estiriyor. bunların kim olduğunu biliyor. anasına kızıyla dans ederse kızını vereceğini söylüyor. kadın kabul ediyor ama dans başlamadan kızı öldürüyor, al kızı diyor. bu nedir? nasıl bir hikayedir.

.bir manasını göremedim. sonra kadıncağız komutanı öldürdüğünde idama yatırıyorlar bunları, o ara herkesi kontrol edesi geliyor. birbirlerini kesiyor ve bu hikayede burada bitiyor. 

.diğer tarafta dolores ile teddy mal mal takılıyorlar, biraz sevişiyorlar. sonra kadın adamın zihniyatını sıfırlıyor. senle olmayacak diyor, diğer elemanı bıraktığından bunu yapıyor belki ama adam devamlı savaşmayalım kaçalım dediğinden yapıyor olabilir. sıfırlayınca ne olacak peki? 

.başta bernard ve floki abimiz biraz göründüydü. buldukları host'ların kafalar sıfırlanmış, ne olduğunu anlamıyoruz. ne kadar süre sonrası olduğunu da anlamıyoruz. esas hikayeyi yine öldürdüler. dolores'in babasına bağladılardı, o ortalarda yok. floki takımı da onu arıyor ama hangi zaman diliminde?

--- spoiler ---