23 Mayıs 2018

into the badlands s03e05:

Chapter XXI: Carry Tiger to Mountain

--- spoiler ---

.ankara ankara dedikleri başka biriymiş, zenci büyücü karıyla neden karıştırdık anlamadım, ismi mi benziyordu neydi? sonuçta yine hikayeleri birleşiyor ama önce dağın tepesinde düşmüş uçağın içindeki karıya gittiler.

.bebeğin içindeki siyahlığı biraz çıkarttı, bunu yaparken sunny'nin içinde kalan katalizör bir karalık varmış. çok büyük bir güçmüş, böyle ballandıra ballandıra anlattı işte. velet iken güçlü bir usta tarafından engellenmiş, adam iyilik etmiş. tabii bu kara gözlüler kısa yaşıyorsa bebek ne olacak diye sormadan bölüm geçmiyor ama çözüm hacıdaymış.

.hacı hazretleri süper karakter aslında, bajie'nin geçen sezon sonu verdiği sinyal ile buraya geldiler diyorlarsa o da garip. bunların ikisi aynı evrende azra'yı aramıyorlar mı? yürüme mesafesinde birbirlerinden uzak olmalılar. bajie sinyal yollayınca hacı nasıl ortaya çıkıyor? kendisi azra'dan mı gelmiş? azra diye yerleri kazıyorlar yoksa gömülmüş bir kent mi?

.tabii daha önemlisi sunny ile birlikte çorak topraklar evrenini çatlatacaklarmış, kaos geliyormuş, kan akacakmış. böyle anlatıyor, ağzımızın suyu akıyor. zaten kanlı bıçaklılar, ortalığı dağıtacaklar. yeni dünya için eskisi yıkılacak falan filan da bu tam kötülerin edebiyatı. sunny kabul etmeyecek ortalık karışacak sanki.

.m.k. salağı da hacının civarına geldi. kara gözlülerden (kız erkek kardeş zannediyordum) erkek olan pek hüzünlendi. yerine geldiğini düşündü, son bir fedakarlık için bir göreve çıkmaz mısın kara gözlü diye zenci büyücü kandırdı bunu. eleman ölecek ama hala kullanıyor işte. neyse ki dul'un eline düştü. belki bir faydası dokunur. ne olacağı belirsiz. salak kadın beyazlı tiplere yardım edip adam gücü alacaktı. onlar da azra'yı kazıp çıkartacak herhalde. şu dünyayı nereye bağlayacaklar çok merak ediyor insan da kesin güzel bir yer olamayacak. kendi dünyalarının rengi falan güzel aslında niye yenisini arıyorlar ki?

.bir de dul'un küçüklüğüne indik. beyazlıların hikayesi daha da kötüymüş. öldürdüğü baron kimdi? kızı başkasına veren daha kötü bir beyazlı baron var ortada. oğlu saf temiz bir insan, merhametli ama babası merhamet yok diyor. bardak kırıp oğluşunun parmağı kanadı diye dul'u kırbaçlamışlar. olacak iş değil. sonra da şöyle böyle işte. araya bir geçmiş hikayesi sıkıştıralım demişler.

.tilda ve sevgilisi kız (evet bunlar lezbiyenmiş, evet gaysiz dizi yok artık) tam öpüşürken ortalık karışmıştı. pek güzel dövüş sahnesi yoktu. genel bir kılınç şöleni yaşatmışlar ama güzel olmamış. konu güzel aktı, ona sayalım. esas mk ile sunny karşılaşması güzel olacak. hacı öldürmek yok dedi ya bakalım nereye varacak.

--- spoiler ---