21 Mayıs 2018

The Originals s05e02:

One Wrong Turn on Bourbon

--- spoiler ---

.gereksiz bir sezon olacak sanki, geçen sezon bırakmaları gerekiyormuş. insan son sezonunda ergenlik isyanları ile uğraştırırlar mı? hope bir gün babasını görmek için büyü yapmış, babası o ara insan atıştırıyormuş. o yüzden çok üzülmüş de şimdi bunun acısını çıkarıyor.

.annesini paketleyen oymuş. korumalı bir yer yaptım, tabutta güvenle duruyor diyor, gittiler baktılar ortalık karışmış. kızcağız kötü tarafa geçecek herhalde ama kötücül ergenlerden bıktık.

.henry dedikleri oğlan öylesine öldü gitti, arkaplanda işleri çeviren kim bilemiyorum. marcel denen tip zaten şehri yönetemiyor. salak saçma durumlarda. rebekah'da kalmış, kafalar iyi değil. o kadar güçlü ama bir şeyi düzeltemiyor.

.freya desen lezbiyen aşkını kovdu. bize lezbiyen romantizminin acısını yaşatıyorlar, büyükler yeminle. nerden nereye geldik, şu hale bak. dizide heteroseksüel aşkı yok bile artık.

.kızına yaklaştığı vakit kıyamet geliyor, ortalık karışıyor. bir de yılan gelmeye başladı. ağzından çıkan yılanı güzel gösterememişler. yeşil ekran kalıntısı falan görünüyordu nerdeyse de esas mevzu bu değil.

.şehri yok edecek tip kızmış, hope esas kötü mü olacak? vincent salağı da diyor ki onu yönlendirirsek şehirde devrim yaparız. senin derdin ne arkadaş? ona da bir tane kahin buldular, kartlarda şehri gösterdiler. görüntüler hoştu ama muhabbetler boştu.

.elijah falan hiç görünmedi, olaylar kalkınca elijah da gelir. belki marcel'i bir şekilde öldürürler de etkisi kalkar o gelir. hope ile marcel arası iyi gibi ama kimin ne olacağı belli olmaz. kim iyi kim kötü belli değil zaten. aile dramına ergen dokunuşu koyacaklar.

.bir de yeni katılan popüler liseli ergen genç var. hiç öpüşmemiş hope'a öpücük verecek. öyle hazırda bekliyor.

--- spoiler ---