21 Mayıs 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e22:

The End

--- spoiler ---

.dizi iptal ediliriz korkusu ile kendi finalini yapar gibi sezon finali yapmış, oradan altıncı sezon onayı çıkmış ama bölüm sayısı azaltılmış. eh iyi güzel hepsi ama şu vakte kadar sezonlarını üstüne koya koya ilerlediler. bu sezon zamanda yolculuk temasını işleyemeyecekler sezon sonu batıracaklar diye pek endişe ediyordum ama gayet güzel oldu. pek beğendim, pek hüzünlendim. hepsini bir arada yaşatmış oldular.

.bir kere fitz öldü. şimdi eleman ekip geleceğe gittiği zaman kendini kapsüle koyup geleceğe uzun yoldan gitmişti. uzayda bir yerde kendisi uyuyor halde duruyor ama şu an yaşanan onun geleceği idi ve öldü, dönüp dolaşıp böyle bir ölüm yaşamaz ise dünya kurtulamaz. zaten olası gelecekleri çok fazla kez yaşamışlar. tek kurtuluş böyle.

.ayrıca eğer fitz'i bulup kurtarırlarsa bu durumda geleceğe gidip ekibi kurtaran kişi kim olacak? onu kurtarmayı geç, bütün gelecek hikayesi ve geleceğin tüm kelebekleri ne olacak? zamanın bu akışında devam etmesi için fitz'in ölü kalması lazım ama son kısma fitz'in uzayda bir yerde olduğu hikayesini koydular. o belki biraz hüzünlendik ama orada bir yerde tesellisi gibi bir şeydi, bilemiyorum. sonraki sezon göreceğiz.

.avengers ile bir ara birleştiydi, en azından gördüydük. altıncı sezon onla alakalı olacak deniyor, artık izleyip göreceğiz. filmi de çok hatırlamıyorum ama adamların dizilerinin sezon finali film gibiydi. tamam çok para harcayamamışlar, şehri yok ettileri, binaların üzerine iniş yaptıkları sahneler çok iyi olmamış ama yine de izlenir durumdaydı.

.talbot uzayda, ondaki graviton da öyle duruyor. biri gelip onu alabilir. o hikayeyi de orada bırakmışlar. dünya kurtuldu ama gravitonlar duruyor. dünyanın içinde graviton meselesi de güzel bir hikaye aslında.

.nasıl geldiler peki buraya? coulson'u kurtarmalıyız kurtarmamalıyız olayı vardı. yoyo ve diğerleri savaşıyordu. bir tek yoyo'nun aklı başında resmen, sonra may çat diye odyium şişesini kurdu. artık tek seçenek kaldı, o da kırkayak serumunu coulson için kullanmak, mevzu meğer böyle değilmiş. en azından öyle bir dönüş yaptırdılar.

.basit bir seçim değil, coulson diğerlerini serum aldım diye kandırıp göreve yolluyor. daisy dövüşürken hemen kolunun içinde serum saklamış oluyor, tam onu o anda görüyor, talbot daisy'i özümseyecekken serumu kendine batırıyor ve süper güçlerle talbot'u uzaya gönderiyor. serum'un yan etkisi olabilir demişlerdi de daisy'de talbot gibi bir tanrı gücündeki şahsiyeti uzaya göndermesi biraz abartı olmuş olabilir. bunca şeyden sonra biraz kolay öldü ama yine de ölmesi gerekiyordu, başka türlüsü de pek olamazdı herhalde. belki sırf talbot ile kapışmaları için bir sezon gerekiyordu. adamlar bu sezon gelecekten gelip dünyayı falan kurtardılar, çok hızlı akıyorlar maşallah.

.may ve robin hikayesi de değişti, anasını kurtardılar. may de coulson ile tahiti'ye geldi. sihirli bir mekan tabii, coulson'un son günleri burada olacak dediler ama ölmeden öldüğüne inanmam. neyse ki kendine serumu verip, talbot^u bir şekilde yenip dünyayı kurtarmadılar. en kötü tercih öyle olurdu. şu an muallakta kalsa da çok güzel oldu.

.şehrin ortasına uzay aracı indirdikten sonra arama kurtarma işini shield'in yapıyor olmasına da çok takıldım. bir nevi fitz orada bok yoluna gitti. başka insanlar olmalıydı, sonradan itfaiyeciler ve kahramanlar gösterip diasy'nin talbot sohbetine çeşni ettiler ama arkadaş yani bir siz mi varsınız kahraman? o binalara techizatlı adamlar gelmeliydi. en azından enkaz için.

.fitz'in ölüm sahnesi de bir harikaydı. bacaklarımı hissetmiyorum keje der gibi oldu. mack falan çok hüzünlüydü. hepsi pek hüzünlüydü. öyle oracıkta ölüverdi. esas karakteri öldürdüler ama ölü kalmayacaksa tüm bu güzel sözleri geri alırım. geleceğe giden fitz'i elleyemezler. o sadece orada işte. kaderi belli artık. gelecek sabit değilse bile böyle bir değişiklik olamaz. öyle robin bir şeyler değişti diyerek değişmesi bile zor kabul edilir bir şeydi, bir de böyle abartmasınlar. şimdiden rica ediyorum.

--- spoiler ---