20 Mayıs 2018

the handmaid's tale s02e05:

Seeds

--- spoiler ---

.evet salak saçma bölümlerden sonra ağır dramlı, bunalımlı kısımlara geldik. biz bunları görmek istiyoruz arkadaş. son kısımda güzel bir gözyaşı dökümü, çekimler ve müzikler de pek tatlı, hepsi iyidi yani.

.kadın en sonunda nasıl dışarda kanlar içinde kaldı onu anlamadım. nick'e mi geliyordu ne yapıyordu? kimse sorgulamadı mı bunu? nick ile bağlantısını zaten fark edip, nick'i çocuk yaşta biriyle evlendirdiler. o sistemi de çok anlamadım.

.bu beyazlı kızlar doğurgan mı? eğer öyleyse neden damızlık olarak kullanılmıyor? daha küçükler diye acıyorlar mı? o halde niye evlendirmek? o da garip. güvenlik görevlilerinden üstün başarısı olanlara bunları veriyorlar sanki, orası da bir acayip. nick yüzük takarken falan kafayı yiyordu. devamlı june'a falan bakıyor. bir acayip sahneydi. kadın zaten sallantıdaydı, bayıldı bayılacak dedik ama dirayetli çıktı.

.böyle bir günün sonunda kanlar içinde odasında durmak da baya kötü hissiyat olsa gerek. hepsinden vazgeçip mi gelmişti, yoksa bebeğin ölmesini mi istiyordu anlamadım. ölmeyince, dayanıklı çıktın sen diyerek buradan kurtaracağı hususunda söz verdi. bir kaçış hikayesi daha izletecekler gibi ama eğer dizi tutarsa çok saçma olacak. june'u bu düzenden çıkarmak dizinin espirisini bozar.

.her bölüm yeni malca ritüellerini izliyoruz, adamlar bunun için dizi yapmış. bunların sözlerini serena mı yazmıştı? o kısmı çok hatırlamıyorum ama kalem görünce bile içi gidiyor. dahası yeni eve gelen çocuk yaşta geline söyleyeceği sözleri ezberletiyorlar, inanılmaz kafalar. yarısında unutunca da özür dilerim diyor. niye bu kadar teslim olmuşlar diye sormak lazım.

.diğer tarafta ölümüne çalışan tipler var, onu da anlamıyorum zaten hepsi patır patır ölürken neyin umuduna bağlanıp hala çalışıyorlar ki? ölüp gitsenize arkadaş? dramları ve çalıştıkları şartlar aşırı ağır. bu ortama bir lezbiyen düğünü serpiştirelim demişler. bir de yahudi cenaze töreni ve israil güzellemesi. çok gereksiz olmuş. olmasa daha iyi olurmuş ama paralar buralardan geliyordur herhalde.

.nick esas adamın ajanıydı diye hatırlıyorum. kumandanın nick'i uzaklaştırmak istemesine cevabı da enterasandı. şimdi nick'e karı bulup evde tutacak gibiler, her tarafları acayip zaten de bakalım böyle gitsin işte.

--- spoiler ---