20 Mayıs 2018

the expanse s03e06:

Immolation

--- spoiler ---

.sonunda biraz güzel işler, biraz hareketlilik, hikaye biraz aktı kendine geldi ama genel olarak bir şey olmuyor hala. venüs meselesine yeni geldiler, venüsten bir kütle mi ayrıldı? bir şeyler oldu ama sonunda kısa bir süre gösterdiler, açıklamadılar.

.şu hain arkadaşın foyası meydana çıktı. en azından onun durumu uzatmadılar ama bu kadar kolay hallolabilir mi? ondan çok emin değilim. şimdilik tutuklandı.

.esas mevzu io'daki mevzuydu. hibrit kapsüllerini her tarafa saçmışlar. marsa yolluyorlardır diye tahmin etti avasarala, öyleymiş. tüm kapsülleri durdurdular diye umuyorum. en azından öyle gösterdiler. esas olay venüs olacak gibi duruyor.

.tabii savaşın gidişatı için de pek bir açıklama yapmadılar. dünyayı yöneten tek insan ve onu doğru yola getiren bir kadın gibi gösterdiler. diğer taraftan hain olarak yakalanan tipin günah keçisi ilan edilip, her şeyin aynı devam etmesi de söz konusu.

.kovalamaca sahneleri de iyidi. bizim marslı denizci karıya niye ilişmiyor onun üzerinde durmadılar. insan kırması olduğundan olabilir, bir an aklı gitti, o da beyinciğini patlattı. aslında ateş ettiği vakit daha yakından bunu becerebilirdi belki ama kovalamacayı tercih etti.

.esas olay yavşak doktorun öldürülmesi meselesiydi. alex orada büyük insanlık yapıp elemanın öldürmesinin önüne geçip kendisi öldürdü. sen böyle biri değilsin deyip, ben böyle biriyim diyerek yapması da ayrı güzeldi.

.kızıyla falan buluştu, iyi güzel de bunlar üzerinde oynama yapılmıştı. ortaya çıkacak mı? yoksa o dönüşen velette başka bir durum mu vardı? tüm bunların cevabı doktordaydı ama öldürdüler. bir taraftan öldürülmesi iç yağları eritti, diğer taraftan iyi olmamış olabilir. onun iş vereni, mao malı da yakalandı. avasarala önünde diz çöktürmek nedir onu anlamadım ama iyi oldu.

.bu saçma savaşı sezon sonuna kadar uzatırlar diye düşünürken birden tekrar uzaylı hikayesine dönerler mi bilmiyorum, umuyorum. avasarala'nın pek sevdiği yardımcı ajanı kendini feda etti. ona bir şey olmaz diye umarken bir baktık protomolekül bulaşmış, gemiyi havaya uçurmaya çalışıyor. orada duygu dolu anlar ve son mesajlar derken görevini başarıyla yerine getirdi. öldürmeseler de olurdu ama böyle de pek güzel oldu.

--- spoiler ---