20 Mayıs 2018

supernatural s13e23:

Let the Good Times Roll

--- spoiler ---

.bu ne lan? eskiden sezon finallerinin bir anlamı olurdu, ne bileyim şimdi üç beş kapalı alanda bir de uçan kaçan bir dövüşle olayı bitirdiler. o uçan kaçan dövüşü gitsinler into the badlands'den öğrensinler. hem çekememişler hem de çok anlamsız oldu.

.sen michael'e güvenip nasıl vücudunu verebilirsin ki? son çare olarak yaptı, mecburiyetten yaptı. hepsini anladım ama olacağı belliydi. sonra şaşırması çok saçma oldu.

.olan biten de fazla bir şey değil. lucifer ve michael diğer taraftan geldi, kızın tekini öldürdüler. bizimkiler onla uğraşırken de ortaya çıkıp günü kurtarmaca oynayıp oğlanın aklını çelmeye çalıştı.

.şimdi iyi güzel de madem gücüne ihtiyacı varsa baştan beri, niye bu kadar uğraştı? babalık mevzusunu cidden denedi mi? beceremedi mi? tam olarak ikna edemediler. kaldı öyle, bir de en güzel karakterini öldürdüler. crowley'den sonra lucifer de gitti, hiç iyi olmadı.

.ne akla hizmet yaptılar onu anlamadım. bu sezonun mevzusu michael'in öte dünyaya yaptığını bu dünyaya yapması idi, sonraki sezon da böyle olacak şimdi. özel bir tarafı da kalmadı. nerden bakarsan olmuyor.

.lucifer'in evrene oğlu ile açılıp yeni canlılar bilene yaratırız muhabbetini sevdiydim, oraya gitseydi mevzu ne olurdu? şimdi micheal en güçlü bedeni ile dünyaya hükmedecek. mevzu bu yani, olacak da buydu, yine oraya vardı. sadece sam ölmedi, jack güçten düştü ama ölmedi. dean kendini feda  etmiş oldu ki bunu da sayısız kez zaten yapmışlardı.

.jack ile michael karşılaşması da saçmaydı. ulan madem o kadar güçlüsün, iki saniyede elemanı öldürebilecektin, öte tarafta niye ezmedin? bu oğlanı niye michael ile yaklaştırmadılar. bir ara kafa kafaya geldilerdi de bir şey yapamadıydı sanki. şimdi niye yapabildi? onu da çok anlamadım ama olayı lucifer olayı yapalım derken bu kısmı kötü yaptılar iyice.

.lucifer'in sinirli hali de iyidi. adamlar süper karakter yapıp onu böyle harcıyorlar, bu dizinin esas karakterlerinde çok fazla bir numara yok ki? devamlı kendini tekrar ediyorlar. yan karakterler iyidi. şimdi geldikleri yere bak? castiel zaten malın önde gideni oldu, en son dünyayı yok etmeyeyazdığı vakit tekrar düzelmedi. hep öyle kaldı. hep yanlarında gibi zaten, pek işe de yaramıyor. crowley'i öldürdüler. lucifer de gitti. neyse ki sonraki sezonu merak etmiyoruz artık. nerde eski sezonlar nerde bu?

--- spoiler ---