19 Mayıs 2018

the 100 s05e04:

Pandora's Box

--- spoiler ---

.yine yapamayacaklar, dünyayı tamamen yok ederek başladılar. belki bir şeyler olur dedik ama yeni tipler geldi. insanlıktan bin küsür kişi kaldı ama hala birbirlerini öldürmeye çalışıyorlar. olacak iş değil, aşırı saçmalamaya gidiyor. tamam büyük alan kalmadı ama en azından insan gibi yaşayabilmeleri lazım.

.uzay gemisindeki uyuyan mahkumları uyandırmaları da çok saçmaydı. oksijeni boşaltırsa gidersin kıyafet giyersin arkadaş. iki saniyede tüm oksijen boşalacak değil ya? sonra da elemanlara bildirir gerekeni yaparsın. elindeki kozu kaybetmek istemiyorsan yarısını öldürürsün, yarısını da bırakırsın. nasıl hikaye yazıyorlarsa inanılmaz saçma oldu.

.mahkumları uyandırdılar, kendileri tutsak oldu. aşağıda da doktoru alıp diğerlerine füze yağdıracaklar. insanlıktan geriye iki yüz üç yüz kişi falan kalacak. planları bu yani. mallıkta son nokta.

.diğerleri de mal, octavia zaten ağır mallaşmış. suratına kırmızı boyalar, kanı temsil ediyor. kendisi sığınakta ölüm oyunları düzenliyordu. en son marcus kapışıyordu, tam öldürecekti ki pat diye tepelerinden delik açtılar. nasıl hassas delik açıyorlarsa onlar, tepelerindeki tavan delindi ama bir kişinin bile burnu kanamadı.

.başka türlü kurtarırlar dedim ama hepsini ikişer ikişer yukarı çektiler, o da zamana vursan kesin yetişmez, zamanı da düzgün tasarlayamadılar. 

.geriye de salak saçma sarılmalarla geçti. doktor anası hapçı olmuş, devamlı hap alıyor. marcus da bunun için ya hap almış ya da bunun suçunu örtbas etmiş, kendisi dövüşüyordu. ilkin adamı öldürdü, sonra buna son vermeliyiz diye dövüşmeyi reddetti. olaylar böyle gelişti ama son dakikada kurtuldu, sanki hayata çok değer verdiler de bunca yıldır insan kesiyorlar işte, neyin davası bu?

.raven ve murphy de ayrı ayrı mallık ettiler. hack'leme girişimini bildirmeleri gerekiyordu. raven malı aptallık etti, güya insan hayatına değerden kaynaklı ama yine aynı şeyi söylüyorum hepsi katil bunların, neyin derdindeler ki? resmen zorluyorlar hikayeyi. nereye gidecek bakalım böyle.

--- spoiler ---