26 Mayıs 2018

the handmaid's tale s02e06:

First Blood

--- spoiler ---

.sonunda rayına oturdu. bölüm sonunda da bunca zaman neden olmuyor dediğim bir şey oldu. ulan insanları mahvediyorlar ama kimse intihar bombacısı olmuyor. nedir yani? sadece orta doğuya mı özgü? al sonunda biri patlattı kendini, fevkalade oldu. üst düzey mallar toplaşmıştı, bizim kumandana bir şey olmaz, belki yaralanmıştır ama yine de ona gelmeden patlatmak zorunda kaldı. pek güzel oldu.

.yeniden bir binayı inşaa ettiler, kumandanımız müteahhit gibi bir şey herhalde. eskiden daha az erkekmiş, şimdi daha erkek olmuş. geçmiş hikayesinde serena'nın vurulmasını inceledik. kısırlık baş gösterdiği zaman çeşitli fikirler ortaya atılmış, amerikanın yozlaşmasını bu yeni dünya ile düzelteceklermiş. zaten bütün mevzu üremek, üreme hakkını düzenlemek. gerisi kendiliğinden gelmiş.

.polise güvenmeyip özel kolluk kurma safhasını da göstermeleri lazım, ne ara silahlı olarak bir devletin silahlı kuvvetlerini bastıracak hale gelmişler ki? onu zor açıklarlar bence.

.june salağı özelinde işler tam psikopat bir psikolojik gerilim gibiydi. en son kanlar içinde bulundu, bebeği iyidi ve burada büyütmeyeceğim diye söz verdiydi. nasıl yapacaksa artık?

.sonra serena iyice kafayı yedi, rahat ettirmek için türlü iyilikler, arkadaşlarını çağırmalar, yemekler falan filan derken june çocuğunu görmek istedi. kendisini kullanıyor diye sinirlendi ve işler karıştı.

.nick'in 15 yaşındaki karısı ile ilgisi ayrı bir sıkıntı. serena'nın bu kızı june'a ders vermek için kullanması apayrı bir manyaklıktı, güzel sahnelerdi. karı baskı altında kafa göz ayrı oynuyor.

.bir de kumandan odasını ziyaret etti, adam her türlü becerme derdinde. kızının fotoğrafını falan getirmiş. yaşadığını bilsem yeterli kafasında ama bir fotoğraf da neyi kanıtlıyor ki?

.her neyse esas mesele nick'in görev değişimini istemesi. 15 yaşındaki karısı haricinde kumandanı hakkında bir iki laf etti, nereye bağlayacaklar bilemiyorum ama eğer evi terk ederse june ne olacak? bu konuda da bir şeyler düşünmüş olmalı. onların arasındaki romantizme de ne diyeyim bilemiyorum.

--- spoiler ---