25 Mayıs 2018

legion s02e08:

Chapter 16

--- spoiler ---

.şu amahl farouk, yani amele faruk abimizin bedenini sezon sonuna bulacaklar. resmen tüm sezon olan olay bu. daha fazlasını bekliyorduk elimize bu kadarı geçti. adamlar bu sezon aradaki göndermeler için dizi yapmış gibiler. bu bölümde platon mağara muhabbetine göndermeler vardı.

.insanlar gölgeler, ellerindeki telefonlar gerçekliği büküyor, empati kaybolmuş herkes kendini gerçek zannediyor falan filan demeye getirdiler. bir bakıma haklılar ama dizinin bütünlüğünde iyice koptular.

.elemanın bedeni bulunmasın diye her saat gerçekliğin değiştiği bir mekandan bu göndermelere pek gelemezdi. en azından takip ettiğim kadarıyla öyle oldu ama ne bileyim yine de iyiler hoşlar. daha iyi olsalardı daha sevinerek izlerdik.

.syd ve david çölün ortasında yaşlanıp geberebilirler, böyle bir döngüye girdiler. david mekana gelmeden önce insanların aklına gerekli bilgileri kodladı ama işe yaradı mı yaramadı mı? oliver'in karısı melanie'nin aklına girmişler. kadın artık bizimdir diyor.

.o da diğer elamanın gelişini engelleyecek gibi, david mekandaki olayı çözemezse burada ölecek gibi, böyle yapmayacaklar ama nasıl çözecek bilmiyorum.

.zaten elemanın kafasına göre diğerlerinin beyni ile oynaması da kötü tarafa geçiş olarak kabul edilebilir. zenci tip (adını da ilk defa kullandılar, çok acayip ismi varmış) buna bilgisayarlar içinden mesaj gönderdi. kim kimi hack'lemiş bilmiyorum ama keşişin kafasından faruk'un bedenin yerini öğrendi, david'e söyledi. david'de syd'e not bırakarak mekana geldi.

.neyse ki pusula vardı, syd hemen uçakla mekana intikal etti ama bir şey olmadı. zaten faruk bile uzun süre adam koşturttuktan sonra mekana ulaşabildi, bunlar kendi başlarına mekanın değiştiğini anca fark ederek bir çadırın içinde kaldılar. planı var mı? olsa iyi olur.

.syd ile yanık yüzlü arasındaki konuşmayı da çok anlamlandıramadım. pat diye geldi. eleman gay'miş. mecburi öyledir. göstermişler miydi bilemiyorum ama mevzu david'e güven meselesi. syd üzücü şekilde david'e güvenmiyormuş. onu nasıl aşacaklar bilemiyorum. dünya ile birlikte aşklarını kurtarmaktan daha önce de bahsettiler ama ağır görüntüler arasında bu dialoglar şaka gibi oluyor. mevzu ne diyor insan bir yerden sonra. dozu çok kaçırdılar.

--- spoiler ---