25 Mayıs 2018

the whispers s01e12:

Traveller in the Dark

--- spoiler ---

.pek olmadı be, güzel başlayan sezon saçma sapan bir yere gitti. drill'i baştan beri engelleyemiyorlar, şimdi göstere göstere hepsini kandırdı. güya tüm şüpheleri giderici güzel adımlar atmışlar ama ne bileyim olmadı işte.

.bir kere madem sinyal yollayacak neden tv programını seçti? abd başkanı tüm dünyaya uzaylıları açıklarken uzaylı sinyali yollanıyor. böyle bakınca güzel ama bir drill'in seçeceği iş değil gibi. orasını hiç beğenmedim.

.küçük kız dramını da çok abarttılar. minx salağına hep uyuz olduydum. şimdi de nasıl olsa drill olmadığımı ispatlamayacağım çabalamaya gerek yok diyor. elini tutmak için uzatıyor tutmuyor. babası geliyor küçükken söylediği şiiri söyletmeye çalışıyor, aklım karıştı diyor. biraz saçma değil miydi buralar?

.sonra daha da saçması drill'in tam infaz vaktini seçmiş olması. beş dakika geçikse kız ölecekti. neden beş dakika daha beklemedi? ölmesini istemiyor muydu? tesadüfle açıklanamaz. belki ölmesini istemiyor olabilir ama şimdilik bunu açıklamadılar.

.zaten küçük bir kızı infaz etmek nedir? o da saçma, kilit altına alamıyor musunuz arkadaş? belki ilerde içinden çıkarma metodunu bulurdunuz. ne alaka yani? bir elektrik yalıtımı yapmak bu kadar zor mu?

.daha say say bitmiyor. kızın babası esas ajan kafayı yiyor. kendi imkanları ile tesise dalıyor ki çok korunaklı bir mekan olmalı, infazı yine de durduramıyor ama telefon geliyor durduruyor.

.diğer tarafta da claire mevzuyu çakıyor. orion denen zaten en başından beri küçük kızmış, küçük kıza ulaşmak için diğer işleri yapmış. çocukların toplatılması dahil hepsi nerdeyse drill'in istediği gibi olmuş. en azından ortaya çıkan sonuçları amacına hizmet edecek şekilde kullanmış. bir uzaylı zekasından daha azı beklenmezdi ama insanların yaptıkları hata çok saçmaydı. onu beceremediler.

.sean da tüm gerçeği gazeteciye anlattı. zaten kızın infaz edilmeden çocukları salmaları da çok saçmaydı. buna yol açacak bir şey yapmaları da... tamam çocukların psikolojilerini mahvettiler ama yine de dünya için çocukları doğru düzgün bir yerde tutmaları mümkün olabilirdi. hepsini es geçtiler, sinyal gönderildi ve son bölüm kaldı. sonraki sezon da olmayınca boşa gitti hepsi denebilir. 

--- spoiler ---