26 Mayıs 2018

the expanse s03e07:

Delta-V

--- spoiler ---

.adamlar iptal edilmiş ama hiç iptal edilmeyecek gibi çekmişler. sezon ortasında sezon bitirip yeni sezona başlıyor gibiler, üstelik bir sürü zaman geçmiş. önceki bölüm ile bu bölüm arasında altı ay falan geçmiş herhalde. yeni bir tane istasyon yapmışlar. sanırım protomolekülü izlemek için. venüsten canlı şekli ile çıkıp arz-ı endam ettiydi ama bu bölüm tekrar göremedik.

.bir tane yarış pilotu halka istasyonunun içinden geçmeye çalışırken amele sümüğü gibi yapıştı. neydi şimdi bu? bize ne anlatmak istediler ki? halkanın ortası boş değil miydi? deney mi yapılıyordu? yoksa bu eleman mı bilmiyordu? sırf kız arkadaşına artistlik yapmak için öldü gitti. halka'ya bir zarar geldi mi onu da göstermediler öyle bitti.

.bizim ekip kahraman olmuş, haklarında belgesel yapılıyor. güya mevzu bu. çekim yapan tipler bir acayip, biri kör gay, diğeri yollu bir karı. ikisi birden konuşmayan ekibi seks ile kandırmaya çalışıyor. nedir lan bu? mevzu nedir? holden salağının son anda gördüğü mal dedektif onların eseri mi? mevzularını komple kaybetmiş gibiler, hiç iyi olmadı böyle.

.avasarala bir konuşma yaptı, savaş falan bitmiş. geriye ne dedi anlamadım bile. bir şeyler sıkıştırıyorlar. hangi dilde konuşuyorlarsa artık. hep birlikte yeni uzaylı ile yüzleşmeliyiz falan filan diyor. hain adamı atmışlar, bu yeni yardımcı olmuş mu? öyle bir şeyler geveledi sanki. dünyaları kurtardılar da çok salakça oldu.

.marslı denizci karı memlekete dönmüş, uzaktan konuşmalı, gizli belgesel çekimli sohbetleri oldu. pilotla konuşmalarını çekseler ne olacak onu da anlamadım.

.naomi salağı ayrı mallıklar peşinde, kuşaklıların savunması olsun diye yeni bir gemi inşaa ediyorlar. ne yaptıklarını da anlamıyorum ama alphas'dan abimizi yeni tip olarak getirdiler, yanında eski bölümlerde bunları satan bir lavuk da vardı. esas kaptan önceki bölümlerde gördüğümüz tip, aralarında anlaşmazlık var. salak saçma işler. hikayeyi on parçaya ayırmışlar. hiçbirinde de bir şey olmuyor.

.ikinci kaptanla anlaşamıyorlar, kuşaklılar artık insan olacakmış. hukuk devleti falan geliyor herhalde. uyuşturucu kullanımı yüzünden adamın teki ölüyor. temin edenleri öldürecekken araya giriyorlar. mevzular bundan ibaret. naomi salağı da bunu yakalamıştı. şu karı diğerleri arasında karın ağrısı gibiydi, ayrı hikayesi oldu, hiç çekilmiyor.

.tek adam gibi adamı amos, onun da geçmişini didikleyince pek sinirlendi. seks talebi bu elemanaydı, yediğim kaba sıçmam diyerek pek güzel karşılık verdi. hayatta başarılar diliyoruz.

--- spoiler ---