7 Mayıs 2018

lucifer s03e19:

Orange Is the New Maze

--- spoiler ---

.işleri nereye götürecekler? neden dedektif üzerinde bu kadar duruyorlar? daha karının özelliği ne onu açıklamadılar ama şimdi aşk üçgeni saçmalığına girdiler. lucifer kaybetmiş taraf gibi ama ne fark eder ki? kabil'in planı nedir? ne umuyor? karının neye faydası olacak ve tabii esas önemli konu maze ile ne ortaklığı yapacaklar?

.maze lucifer'e ders vermek istiyor, kimse onu ilk sıraya koymuyor diye üzülüyor, herkesler iyi görünüyor ama iyi değil. bir yerden sonra küçük kızı üzdü diye geri gelir demiştim ama kadını tam kötüler tarafına geçirip oradan devam ettirecek gibiler.

.tabii kabil salağının planını anlamıyoruz, sezon sonuna anlatırlar gibi ama güzel bir şey olmalı, toplamda bir manası olmalı. hadi lucifer bu karıyla takılıyordu, sonra olmayacağını anladığı zaman arkadaş gibi takılmaya devam ettiler, bir garipleştiydi ama sonra normalleşti. şimdi gariplik boyutu aşırı arttı.

.bölümün esas konusu maze'di. kendisi bıçağını ararken komplo içinde kaldı. insanlar bunu önemsemiyor diye kafayı yedi. dünya pek karışıkmış, hislerle başa çıkamıyormuş. birden delirdi yani, önce katilim diye teslim oldu.

.sonra zaten onun yapmadığını tahmin ettiydik de, yine de lucifer'i kızdırmak için adam öldürmüş olabilir mi falan derken, komplo olduğu ortaya çıktı. meğer daha önce yakaladığı suçlunun teki hapishanede ölmüş, annesi de maze beter olsun diye adam tutmuş, iki saniyede çözdüler. karşılıklı biraz sohbetten sonra işler tatlıya bağlandı derken, bağlanamadı.

.lucifer chloe sonrası maze'e seni cehenneme götüremem çünkü bir tek sen kaldın dedi, normalde şeytan olan bunu iltifat kabul eder ama karısal triplerle ikinci planda olmak üzerine bolca gözyaşı ardından otobüs durağına gitti, kabil de gelmiş buna ortaklık teklif ediyor. kime karşı neye karşı?

.bir de charlotte hikayesi var, karıya her şeyi anlattılar. lucifer kanatlarını falan da gösterdi, bu da fantastik hikayeye dahil bir tip oldu. terapistten sonra nasıl olacak? terapistin bildiğini bilince ne olacak? bu mevzular aslında daha tatlı ama salak saçma bir şekilde ilerliyor işte. sezon sonu sıçmasalar bari.

--- spoiler ---