8 Mayıs 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e20:

The One Who Will Save Us All

--- spoiler ---

.daha bir bölüm geçmeden talbot kafayı sıyırdı, kendini insanlığın kurtarıcısı olarak gösterip dünyayı kıracak gibi. dünyanın içinde gravitonyum varmış, onu çıkartacakmış. iki saniyede maviler nasıl bunu kandırdı? onu anlamıyorum.

.esas kötüleri hızlı değiştiriyorlar ama top sakalla falan bu talbot iyi oldu aslında, esas kötüye de yakıştı. baştan beri zaten coulson ile arası bir öyleydi bir böyleydi, şimdi tam karşı oldular. 

.gravitonyum nasıl kafayı yedirtmedi? beyni ile oynadıklarından mı bu sağlandı? mevzu neydi? uzaylıları tehdit ederken, nasıl onların maşası haline geldi? esas olay bu konfedarasyonun tehditi değil daha büyük bir şeymiş. avengers'a söyleyelim falan diyorlar, sonra kendisi bir avengers olsun diyor, göndermeli yapıyorlar ama uzaylı işgalini zaten durdurmuşlardı. zaman dilimi olarak bize bir şey demiyorlar tabii ama tekrar gibi oluyor.

.tabii her türlü güzel akıyor hala, sonunu nasıl bağlayacaklar da daisy dünyayı parçalamayacak? herkesi kurtarayım derken dünyayı yıkıma götüren gerzekler ordusu gibiler.

.yoyo o kadar anlattı, hala kavga ediyorlar. annesinin kemiklerini sızlattı, ondaki iyileşme özelliği ve kırk ayak serumu ile coulson'a süper iyileşme gücü falan verecekler, plan bu ama belki hastalıktan kurtarmaya değil, sadece kurtarmaya uzay gemisine gitme de olabilir. sonuçta hepsi coulson'u kurtarmak için yapıldı ama ölüyorlar işte. dünyayı yıkıp da ölecekler, bunu gören yok.

.tabii tam bir şey söylese ona göre önlem alsalar iyidi. mack desen herkese bir triplerde, ağır triplerde. fitz ile konuşuyorlar, ona ağır trip, yoyo geliyor elletmiyor falan, ne zannediyor bu kas torbası kendisini?

.bir tane uzaylı avlıyorlar, gram bilgi öğrenemeden ölüyor gidiyor. deke desen şaka gibi, limonlara güldüm ama daisy hala ölü sevgilisine aşık, bu arada mal oğlanı tarzında dolanıyor. tekrar uzaya çıkıyorlar. böyle akıp gidiyor işte.

.tabii bu uzay gemilerindeki kenetlenme meselesi de çok evrensel herhalde. nasıl uygun şak diye kenetleniyorlarsa.

--- spoiler ---