6 Mayıs 2018

the handmaid's tale s02e02:

Unwomen

--- spoiler ---

.bu sezon baya sıçacaklar gibi, olay örgüleri tamamen koptu. tüm toplumu göstermeye gittiler ama esas kadının hikayesini yapamıyorlar. önce kaçırdılar, sonra terk edilmiş bir gazete binasına falan getirdiler, önce ölenlere üzüldü sonra nick ile uzun soluklu sevişmeler yaşadı. ben bir mana çıkartamadım bundan.

.bir dakika daha burada kalamam derken eğlenmeye başladı, ağlama duvarından anı duvarına çevirdi, güzel güzel vakit geçiriyor. bu kadar büyük yerde ışıklar açık, kimseler bakmıyor. nasıl işse artık. elektrik nereye gidiyor demiyorlar. gürültü ses şu bu da kontrol eden yok. çok saçma oldu.

.nick ile kavgası da saçmaydı. arabayla gidecek gibi yaptı, gidemedi. bir kaç hafta burada kalacakmış. ne zaman müsait olursa o vakit gideceklermiş de gidemeyecek işte.

.hikaye yetmediğinden lezbiyen biyolog kadına geçtik, onu sürgün etmişlerdi. zehirli bir bölgede hepsini yavaş yavaş öldürüyorlar. böyle ölüm cezası yok yani, çok acayipler, insan tiksiniyor.

.önceki hayatında lezbiyen karısı ve çocuğu ile kanadaya kaçmaya çalışmışlar ama bu doğurgan diye hava limanından almışlar, karısı ve çocuğu kaçmış, kendisi kalmış. böyle de bir hayat işte.

.önce eşcinsellere baskıyla falan gelmiş, adamı asmışlar. bunun derslerini elinden almaya çalışmışlar. ulan her dizise eşcinsel pompasına bir de baskı yiyoruz bakış açısı, normal insanları damızlık yapıyorlar, bunların dramı şaka gibi.

.bir de evin hanımlarından biri vardı, kocasını mı ne aldattıydı. ceza olarak mekana getirdiler, güya bizim biyolog ona iyi davranıyor gibiydi ama tarihi geçmiş antibiyotik diye zehir vermiş, öldürdü karıyı. neymiş efendim tecavüz edilirken ses çıkartmamış. iyi de herkes mağdur bu sistemde, kimsenin söz hakkı yok. kumandanın bile yok, bu neyden bahsetti ki şimdi? 

.baştan sona salakça yapmışlar, uzun uzadıya görüntüler derken öyle karın ağrısı gibi bir bölümdü. bu kafada devam etmezler umarım, esas karakterlerin yarısı gitti bu şekilde, olacak iş değil.

--- spoiler ---