24 Nisan 2018

The Originals s04e12:

Voodoo Child

--- spoiler ---

.hayley'in de derdini yesinler arkadaş. neymiş elijah içi çok karanlıkmış da şöyleymiş de çocuğunu güzel ortamlarda büyütmek istiyormuş da falan filan. ulan babası bin yıldır insanlara yapmadığını bırakmamış bir vampir, ne olacağını bekliyordun ki?

.hollow olayı bunlardan ayrı ama bu kadar kolay olmayacağını bilmeleri gerekirdi. küçük kızın içine girdi, kalıcı hale de geldi. en azından öyle anlattılar. bu vakitten sonra nasıl kurtarcaklar bilmiyorum. bir yol var ama artık sonsuza kadar birbirimiz içindir geyiğini bozman gerekir dedi. şu eliyle tespih çeker gibi yapan zenci büyücü kardeşimiz, adını unuttum, ayrıca çok uyuz oluyorum kendisine tekrar tekrar belirtmek isterim.

.ilkin kitap meselesi vardı. hollow'un gücünü ancak o kitap halledebilir, kontrol etmek için kitap şart, atalardan bunun yolunu öğreneceğim falan filan, deken kendisini öldürerek diğer taraftan bilgi aldı geldi, marcel salağının desteği de yetmedi yani. o ancak bu elemanı durdurmaya gelenleri falan öldürdü. halbuki kitapsız olmaması gerekirdi.

.klaus ve elijah kitap için gitti, aldılar geldiler. nasıl kontrol edileceğini de öğrenip geldi. hepsi tamam derken hollow'u kontrol ettikleri çember bozuldu. zenci mal öyle kaldı, beceremedi. kitap mitap işe yaramadı, zaten yaktı gitti. iyidi hoştu ama çok boş oldu böylelikle.

.klaus kızına karanlık içinden güya ulaştı, bir kelam edemeden kız yok oldu. bunu kalıcı hale geldiğine bağladık ama artık nereye bağlarlarsa onların tercihi olacak, çok da mühim değil.

.içlerinden biri mi ölecek ne olacak? mevzuyu nereye getirecekler? bir sezon daha sürecekmiş herhalde ama kendileri de sıkılmış olabilir.

.freya desen lezbiyen aşkı ile takılıyor, sonra onu korumak için hapis altına alıyor, bundan kesin arıza çıkar iki saat lezbiyen dramı yaşatırlar. zaten onun büyüsünün pek bir yararı yok artık, çok daha aşırı kuvvetli büyücüler geldi. kendisi ancak oraya buraya koşuyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor.

.hollow hepsini öldürdü, iki saniyede yaptı. oralar da çok iyi olmadı ama işte sadece birinin ölmesi ihtimali bile insanı sevindiriyor. bir şeyler değşsin artık. bir tek elijah salağı ölmeyebilir.

.rebekah desen marcel ile tekrar başlaycak zannetmiş. marcel yeni sevgilisini uyandırıyor, onun vasıtasıyla da hollow'un ölmediği ortaya çıkıyor ama ergenler gibi ortalarda dolanmaları insanı gıcık ediyor. ne uyuz bir diziymiş lan bu.

--- spoiler ---