24 Nisan 2018

westworld s02e01:

Journey Into Night

--- spoiler ---

.adamlar geçen sezonun biten gizemi üzerine daha karmaşık ve belirsiz bir gizem daha koydular. üstelik host'ların bir çoğunu ölü şeklinde gösterip bunun da bernard tarafından yapıldığını söylediler ve daha büyük bir gizem oldu, bölüm öyle bitti.

.ford abimizin olayından sonra ne kadar zaman geçmiş? kendisi host'ları acıyla hazırlayarak bilinçlendirmiş, özgürlüklerini vermiş ve kendini feda etmişti. cesedi falan kurtlanmış, hatta cesetler çürümüş gibiydi. yine zaman algısı kaydırması yapıyorlar mı çok emin olamadım.

.bir olaylar sonrası bernard ile zenci kadının devam ettiği hikaye var. bir bernard'ın sahilde uyandıktan sonra devam ettiği hikaye var. bir de tabii esas dolores (wyatt modu muydu neydi) onun insan biçme hikayesi var. ha bir de siyahlı abimizin hikayesi var. yok artık maeve adlı karının hikayesini de eklemeyi unutmuşum bak sonradan ekliyorum.

.şimdi zenci kadın, konukların mekandaki dna'larını toparladığı gizli bir üsse sahipmiş. genel ağda bağlanmayan bir host ekibi falan var. daha bir robot gibiler bu sefer. bernard olayların ortasına daldığında kafaya darbe alır, az biraz suyu akar. orada yatan host'un tekinden sıvı takviyesi yapar ve kendine gelir. artık robot olduğunu biliyor ve insanlarla oynuyor. kimsenin bundan haberi yok, bu kendi başında bir güzel bir hikaye aslında.

.onların orada ne yaptığı ve nasıl kurtulacakları pek açıklanmıyor. içerden bilgi sızdıran tip de buymuş herhalde. peter bilmem ne hostunu arıyor. bunu açıkladılarsa fikrim yok, değişik bir gizem burada.

.siyahlı abimize yeni oyun verdiler mesela, oraları da çok takip edemedim. zaten labirenttir şudur budur ortaya çıktı. şimdi artık host'larda karşılık veriyor diye keyifle olaylara devam mı edecek? bir ikisini indirdi, hafif yaralandı. velet ile iki sohbet etti ve hikayesine devam etti. velet de ford'un küçüklüğü idi herhalde. onu da net hatırlayamıyorum.

.aslında uzun bir hatırlatma kısmı çektiler ama o kadar detay yapmışlar ki akılda kalmıyor, kusura bakmasınlar. gizemlerin bokunu çıkarmadan yapsınlar.

.maeve (ilk bilinçlenen zenci kadın) kızını arıyor, bu hikaye biraz saçma gibi. hikaye yazarı şımarık tiple karşılaşıp onu kurtardı. biraz alavere yaşandıktan sonra sakallı sevgilisi ile mekana dalacaklar. şimdi kızın aynı hikayede olması ve onu oradan alması mı mantıklı? yoksa sunucularından bunun bilgisini alıp yeni bir tane host yazdırması mı? neden aksiyona dalıyorlar ki? bir tane yok ya bundan?

.bir sürü soru çıkıyor ortaya, ilk bölüm itibariyle pek bir şey cevaplamadılar, floki abimizi de getirmişler. kendisini normal ingilizce aksanı ile pek tanıyamadık, sonra hafif benzetti ama iyi olmuş. mekanı temizliğe gelen güvenlikçi tipler. ne olduğunu araştırıyorlar.

.bir de temel sıkıntılarından biri ellerindeki o kadar teknoloji ile kim robot, kim insan belirlemiyor oluşları. kafalarının içinde aygıt var arkadaş, adamlardan sinyal yayılıyor. iki saniyede tespit edilecek bir şey bunlar. niye uzatıyorlar ki? bernard'ın olayı falan biraz saçma oluyor artık. başka şekilde devam ettirebilirlerdi. onda süper gizem yaptık, devam ettirelim demişler.

.dolores ne yapmaya çalışıyor? sevgilisi teddy hayatındaki tek sabitmiş. insanları acayip şekillerde öldürüyor. intikam alıyor gibi, savaşı da gerçek dünyaya götürmek istiyor. en azından gerçek dünyada yenmek gerektiğini düşünüyor. işi o seviyeye en azından bu sezon getirmeyecekler gibi, kendileri de nereye gideceğini bilmeyip gizemli sözler sıkıştırmışlar gibi. göreceğiz artık. 

.bir de çevirmen olayı çıkmış. bir çevirmen usule adete aykırı olarak tutmuş bu diziyi çevirmiş. normalde birbirlerinin çevirdiklerini çevirmiyorlar ama dizi popüler olunca kapış kapış gidiyor. çeviri bekleyen bir sürü dizi varken böyle işler salak saçma geliyor. baktım biraz çevirisine host'u sakin diye çevirmiş. sakin de pek olmamış. ev sahibi demek hiç olmuyor ama bir tane kelime yok mu? ben de hep host diyorum ama bulsalardı iyi kelime ondan devam ederdim. belki kabuk mabuk diyebilirlerdi.

--- spoiler ---