10 Mart 2018

lucifer s03e16:

Infernal Guinea Pig

--- spoiler ---

.salak saçma dedektif hikayesi ile fantastik hikayeyi güzelce harmanladılar, bunu pek sık yapamıyorlar. ayrıca luci pek akıllı bir insan evladı oldu. artık kabil olayını bırakacaklar gibi. adam hala ölümsüz, hiç de ölmeyecek gibi. tabii bunalımdaki ölümsüze göre çok da iyi durumda. hiç söylemiyorlar bunu.

.cehennemdeki işkence hikayesini de güzel birleştirdiler. charlotte'nin başına gelen son kısımda anlattıkları baya dokunaklıydı. karı pis bir avukat olduğundan işkencesi fenaymış, dönüp geldikten sonra iyi bir insan olmaya çalışıyor ama yeterli gelmiyor, terapiste geliyor ki kendisi doğa üstü bir terapist.

.maze önce habil ile ilgilendi, amenadiel tersini istiyor diye bunu yaptı, sonra uzak tutmak için kavgaya tutuştular, hala tam bir sonuca bağlanmadı. nasıl bir manyaklıkmış bu bitmedi bir türlü, hem ikisi ayrıldığı halde bitmedi. 

.salak saçma bir bolivya mafyası muhabbeti vardı. film yapımcısı onlardan para alıyormuş, asistanı bunu öğrenmesin diye ortalığı patlatmışlar. en azından ben böyle anladım. başka türlü de olabilir.

.bunu fazla işlemediler, katil kimi hızlı hallettiler. esas olay habil idi. kabil'in ölümsüzlüğü ya da mührü ortadan kalkacak mıydı? kalkmadı, en sonunda da bok yoluna gitti habil. karı bedeninde erkek sokalım demişler. bir de habil iyi insan değilmiş, pek tabii cehenneme gitmiş.

.şimdi madam böyle bir kavga, güçlü olan kazanmış ve kabil nefs-i müdafaa yapmış, tanrı niye cezalandırmış. allahla aşık atmayın diyorlar ama atıyorlar. lucifer saniyesinde cehenneme gidip ruhu bırakabiliyor, o kısımları kısa geçiyorlar. geyikler uzun maşallahları var.

.chloe lucifer'i kıskandı. sonra biraz saçma bir bomba sahnesine geldik. meğer asistanın yani habil'in bedeninin parmak iziyle açılan dolapta bomba varmış. orada kanıt manıt var herhalde. her neyse esas mevzu habil'i hayatta tutmaktı. chloe bomba uzmanı olmadığı halde uğraştı. lucifer ölümsüz olduğu halde ölebilirdi. hepsi salak saçma bir iş için olacaktı. ondan kabil mevzunu kapattılar. o kadar tırmaladıkları habil de şak diye öldü gitti, saçma oldu yani.

--- spoiler ---