11 Mart 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e12:

The Real Deal

--- spoiler ---

.yahu iyiler güzeller, pek de beğenerek izledik ama ne olacak şimdi? coulson ölecek görünüyor ama öldüremezler, öldüremeyecekler. işte o zaman kötü olacak. yoyo'nun dediğine göre öldürmezlerse dünya parçalanacak, bu adama tedavi bulmaları yüzünden dünya parçalanmış, tekrar uzaylıları bu mallar mı çağıracak yoksa? mevzu ne olacak?

.coulson'un durumu ta hayalet sürücüden itibaren böyle olmuş. o zamanlar gizli kapaklı bir iş yapmışlardı. mevzu oymuş, biz de adam mavi malla çarpışırken sıyrık aldı falan zannetmiştik, öyle bir olaydan sonra göstermeye başlamıştı.

.normalde yavaş ilerliyormuş, uzaylıların yaptığı hayata döndürme olayını hayalet sürücü yok etmiş ama son zaman yolculuğundan sonra iyice hızlanmış, en azından öyle anlattılar.

.bir de niye kabus yaratan bir geçit açılmış, patlamadan sonra böyle oldu diye anlattılar. monilit'lerin orada patlama yaşanmıştı, mevzu öyle bir şey olmalı ama işte o patlama çok saçmaydı. fitz de nasıl göremedim falan diyor. aşırı yükletmişler de patlatmışlar falan filan. çok tatmin edici olmadı bu olay.

.deke de fitz ve simmons ile akraba imiş. artık torunun torunu gibi bir şey herhalde ama iki tarafı da nasıl bulmuşlar, onu pek anlamadım. tam evlenirlerken çarpıcı olsun diye böyle yapmışlar. bodrum katında gökyüzü yaratıp, macerayı tamamlayıp bir de evlendirem töreni yapalım demeleri iyidi aslında. hem dokunaklı hem zekice.

.yoyo aldığı mesajları doğru düzgün iletemedi. şimdi kolları yok mack'i falan çağırma istiyor, ilaçları azaltmak istiyor ama çok da mücadele edemiyor. zaten tam o an robotlu simmons onu boğacaktı. ekip tam vaktinde geldi bu sefer.

.deke salağını böyle giderse sevecek gibiyiz, olaylara bodozlama atlıyor, üzerine alınıyor. komik sayılacak sahneler oluyor. ekibi toplayıp geldi, şu zencili robotik eleman ta serinin en başından beri var, ona güzelleme yapalım demişler. coulson'u ikna etmeye gönderilmiş hayal ürünü gerçek ve savaşçı kişiliği ile bunca zaman yok ettikleri yaratıkları iki saniyede yok eden savaşçı, iyidi hoştu işte.

.coulson'a ne yapacakları esas soru, adam ölümü kabullendim diyor. en büyük korkusu yaşadıklarının yalan olması imiş. bu da güzel bir senaryo idi. zaten hepsi gerçek olamayacak kadar fantastik olunca güzel bir indirgeme olmuş. ölüm haberi falan pek duygusaldı. öldürmeyeceklerse bunu güzel kıvırmaları gerekiyor.

--- spoiler ---