11 Mart 2018

beyond s02e05:

Six Feet Deep

--- spoiler ---

.biraz toparladılar ama olayların nereye gideceği pek belli değil. holden bir şeyler görüyorum diye herkeselere söyledi. uyurken devamlı yürüdüğü ormanda pusulanın gösterdiği yerde buzdolabı buldular. içinde ne olduğunu bilmiyoruz, arada bir bunu gösteriyorlarmış. bir sürü şey görüyor ama hem isim kimin olduğu belli değil, hem dolap ne ayak, o belli değil. salak saçma biraz ama gizem işte fena olmadı.

.aşk üçgenleri komik oldu iyice. ergen aşıklar, willa ile salak saçma kavga edip charlie'yi görmeye gidiyor. tabii ikisi arasında bir bağlantı yok ama charlie de gelip yanına yatıyor. sadece uyumalık yatış ama komik bile değil. kardeşi de willa'ya pek ilgili, her şeylerini biliyor. yaban mersinli kekler getiriyor. willa da onun için adam dövüyor. gülünç oldu biraz ama olay bu.

.sarı ceketli zenci kadınla anlaşma yaptı. hollow sky'ın anasını ağlatmışlar. bilinç aktarılacak diye makineye bağlayıp insanları komaya sokuyorlarmış, sonra hafif dondurup tekrar uyandırmalarını bekliyorlarmış. iyi de bunların hiç kimsesi yok mu? sormuyorlar mı bizim tanıdığa ne oldu diye? biraz saçmaladılar.

.esas olay alemden gelen katil meselesiydi. gelenlerin ilkiymiş, direkt holden oğlanına gidiyor. yolda tekerlek patlayınca kadının tekinin arabasını aldı. niye o kadar sohbet etti, niye direkt öldürmedi bilmiyorum ama sahneler güzeldi.

.alem sahneleri de bu sefer fena değildi. holden buzdolabının kilidine dokununca buz dağı gibi bir yere tırmanmaya çalışıp duya düştü, sonra su yansımaları bir yerde, tapınak gibi bir yerin içinde yürümeye başladı. bunların ne olduğunu anlatmayacaklar bence.

.baba karakterini hiç görmedik, anne karakterine de papaz musallat oldu. adam hafif kirli sakalla tam norman bates olmuş. kadını öldürüp yiyecek gibi bakıyor. kadın da sırf hollow sky'ı göstersin diye kabul ediyor. kaplıcalara falan gideceklermiş. komik sayılabilir.

.bir de arthur meselesi var, adam iyice kafaları sıyırmış durumda. charlie öldürmeye gelmişti ama öldüremedi. adam zaten iyi değil, bir taraftan alkol, diğer taraftan bunuyor gibi. kafalar gitmiş. makine şart diyor. ne alaka artık? mevzu başka olmalı ama birleştirecekler, orası kesin.

--- spoiler ---