6 Mart 2018

lucifer s03e15:

High School Poppycock

--- spoiler ---

.üç aşağı beş yukarı aynı senaryoyu kaktırıyorlar. tamam iyi hoş bölümdü ama lucifer'in aklında bir muhabbet olur. tam da ortaya çıkan polisiye vaka içinde olduğu duruma fayda edecektir ama etmez, sonra chloe gelir bir şey der ve her şey tamam olur. tam böyle oldu, bilmem kaç kere böyle oldu.

.lise zamanlarını bilim kurgu romanına çevirmiş bir yazarın başına daktilo atılıp öldürülmesi olayı vardı. bunun yayıncısı cesedi buluyor, fanlarının tekine suçu atıyorlar, sonra liseden inek birine suç atılıyor. hepsi için baloya katılıyorlar, bir sürü olay yaşanıyor ama tekrardan katilin yayıncı olduğu öğreniliyor. zaten olası sonuçları defalarca yaptılar, aynı geyikler dönüp duruyor.

.lucifer kabili öldürme fikrini arıyordu, yeni öldürme metodu aklına gelmiyor diye kafayı yiyor. aslında baya anlamsız, bu kadar takması da anlamsız. babasının iradesine karşı gelme, o kadar da güçlü olmadığını kanıtlama çabasındaymış.

.bir de chloe'ye kanatlarını istemeden gösterip karıyı öldürdüğü bir rüya görüyormuş. hiç çekememişler ama terapist hanıma anlatırken komik sayılırdı.

.derken olaylar gelişiyor, kitabın sonunda takılmış, beş yıl uğraşmış da kitabı bitirmiş yazarın nasıl bir ilham bulduğunu araştırıyor ama bulamıyor. chloe'de geçmişe takılma diyor. normal bir tavsiye aslında, o da geçmişe gidip mevzuyu kökünden halletmeyi düşünüyor.

.iyi güzel de lucifer nasıl geçmişe gidecek? eğer becerebilirlerse dizi için güzel bir fantastik ek olur, tabii geçmişe gitmesi de hayatının bir parçası tanrının bir isteği olup olayları karman çorman ederlerse başka bir hikaye olur. şimdilik umut vaddettiler ama o kadar işte.

.bir de yazık terapist kadınla amenadiel arasındaki ilişki maze'i pek üzmüştü. onun muhabbeti döndü durdu. çifte buluşma ayarladılar, orada dalga geçti, zorladı derken sonunda ağladı gitti. terapistte maze'e bu kötülüğü yapamam dedi ve amenadiel'den ayrıldı. zaten tanrının işlerine ters, fizyolojileri de ters yani. her neyse uzatırlar mı bilmiyorum, garip bir durum tabii.

--- spoiler ---