5 Mart 2018

Agents of S.H.I.E.L.D. s05e11:

All the Comforts of Home

--- spoiler ---

.vallahi yorulduk, adamların koşturmacası bitmiyor. aksiyon iyi güzel ama daha gelecekten yeni geldiniz, biraz yavaşlatsaydınız bari. hem hemen mi başlıyor olaylar? yoyo'nun kollar niye hemen gitti, kesen kız kim? general kadının kızıymış. talbot'u mumla arar olduk. amerikan ordusuna ne oldu böyle? yoyo'nun kolları ile coulson'un hastalığı arasında bir bağlantı olacak mı? mevzu nedir? 

.bunlar deniz fenerine inince yazık yavrum yeni bir uzaylı kardeş karşıladı. forever dizisindenmiş, tek bölümlük gelmiş herhalde. o da kendini insanlar için feda etti. kendileri fringe'ın obsorver'ı gibi bir şeydi ama yine meftah oldu.

.bunlar niye doğru düzgün incelemeden, karantinaya almadan aleti bulup getirdiler. uzaylı sinyali yayan bir aletmiş. gökte ışık gördük demişlerdi. resmen gelecekte gördükleri geçmişi etkiliyor. dark dizisi yapıyorlar ayak üstü ama çok takılmıyorlar. bodozlama aksiyon devam ediyor.

.ekibin çoğu ışığa gitti. daisy geride kaldı. o da dünyayı yok ettiği için olaylardan güya uzak kalacaktı ama deke salağı kendini feda etmesine rağmen ölmemiş. monolith'in dalgası buna nasıl ulaştı, pek açıklama gereği duymadılar ama daisy onu kurtarmaya gitti. polis biraz bunu fark etti gibi geldi ama çok uzatmadılar.

.diğer ekip uçaklarını da alarak ışığın mekanına gittiler, orada eski ajanlarından birini gördüler. meğer kendisi bunları satmış. öldüler diye amerikan ordusu ile anlaşma yapmış, kafasının karışmasını anlıyorum ama öldürme görevi için gelmiş tipleri görünce daha çabuk tepki vermesi gerekirdi. robot ordular gibi bir şey, başında da general kadının kızı var. nasıl bir gücü varsa bilmiyorum.

.yoyo mack'i kurtarmak için araya daldı, iki kolunu da kaybetti. gelecekte gördüğü kendisi oldu. iki saniyede oldu hem de, bir sürü zaman gerekirken pat diye olay gerçekleşti. uzaylılardan daha çok kendileri ile ilgili bir meseleymiş. dünyayı parçaladıktan sonra gelecekler herhalde.

.coulson'un dünyayı riske atarak daisy'i buraya getirmesi de çok anlamsız. bir yerden sonra adamın tedavisi uzaylılarda onları çağıracaklar diye düşünmüştüm ama o kadar basite indirgemediler. nereden bağlarlar bilmiyorum ama daha bu olaylardan bir sürü bölüm var. yordular resmen.

--- spoiler ---