28 Şubat 2018

beyond s02e01:

Two Zero One

--- spoiler ---

.baya salakça ilerleyecek gibi duruyor. tam bir ergen dizisi kıvamında döndüler. holden'a yeni yatak alınıyor. willa ile takılınıyor. willa buna yemek yapıyor ama olmamış, kötü olmuş da diyemiyor. öyle salak saçma bir şey, romantik desen değil, komik desen eh işte.

.diğer sarışın kızı unuttu, o da sarı ceketli ile bir işler peşinde. arthur'un yeri için güya bunları yapıyor ama istese holden'a gelip arthur'u iki saniyede tespit edebilir. arthur da bunlara ne yaptıysa orasını anlatmadılar. tekrar makinelere gömülmüş, bir mallık öyle gidiyor.

.holden kendini yatağa bağlıyor ama öyle fantezi anlamında değil. rüyalarında kaçıp durmasını engelliyor. devamlı uyarılar görüyor ama willa bir şey yoktur sadece rüyadır diyor. aslını astarını araştırmaları gerekirken iyice salaklaşıyorlar.

.zenci askeri ilişki danışmanı moda geçirmişler, hepsi ayrı bir mal olmuş. daha ne diyeyim bilmiyorum. şerif fbi ile temasa geçmiş. şimdi kayıp insanlar diye araştırıyorlar. diğer tarafa yolladıkları falan mı bunlar?

.bir de seksenlerden ışığa çekilen bir çocuk var, şimdi büyümüş holden'ı arıyorum diye hücresini ateşe verdi. akıl hastalarından biri mi olmuş? komaya mı girmiş? girişteki fırtına ne alakaydı hala anlamadım. adamların para bol harcayalım diyorlar böyle.

.holden'ın normal insan olma çabası da sinir bozucu, hala aynı muhabbetler. kardeşi ile basketbol oynuyor, sonra güçlerini kullanarak uzaklardan şut atıyor. hem güçlerle işim bitti diyor hem de ergen gibi takılıyor öyle. bir de yirmi beş yaşındaymış. bebe daha bunlar.

.sonra babasının işinde çalışmaya başlamış da iş arkadaşları buna zorluk yaşatıyor. ilk ters konuşmalar sonra willa ile bilardo oynarken araya girmeler. kavgaya geldiği belli ama oyunda güçlerini kullarak hile yapıyor. sonra başına bela olacak ya şimdi altyapısını dolduruyorlar. bir yumruk yiyor, willa hepsini dövüyor. sonra arabada öpüşmeler, "içeri gelmek ister misin?"ler ve sonraya ertelemeler.

.diğer kızı hamile karılar rehabilitasyonunda görünce ahanda holden baba oluyor dediydik ya bölümdeki tek güzel tasarım buydu. neyse ki öyle bir şey yokmuş.

--- spoiler ---