9 Şubat 2018

Alien Encounters s02e02:

The Offspring

--- spoiler ---

.uzaylı istilasından uzaylı işbirliğine döndürdüler. aslında güzel fikir. virüs olması da güzel fikir ama hepsini çürütüldüğü söylenen bir deneye bağladılar. ellilerde abinin teki dünyanın ilk zamanlarını test ederek aminoasit ürettmişti. ondan bir şey çıkmaz diyorlardı ya belki bizim beynimizi yıkamışlardır bilemiyorum.

.geçen bölümde cruiosity'ye niye geldiler diyordum. uzaylı araca sonda göndermişler. arkada açık kalınca dikkatimi o kadar veremiyorum demek. kusura bakmasınlar, biraz dandik bir belgesel kurgusu ama yapacak bir şey yok.

.uzaylı istilası, önceki bölümde ortaya çıkan küreler ve tabii gemileri hepsi toza dönüşüp insanların dna'sını değiştirmeye meylettiler. virüsler de aynı şeyi yapıyor, şu an zekayı oluşturan şeyin genlerimize eklenen virüs olduğuna inananlar var diyor. aslında güzel fikir ama kanıtı falan yoktur. öyle sallıyorlar ama güzel fikir işte.

.canlılığın farklı kimyasallarla başka türlü olacağı bağlamından deney yapan sıkıntılı biri vardı. farklı maddelerle hücre yapmışlar, benzer görevleri yerine getirebiliyormuş. bu da çığır açan bir şey olmalıydı. belli ki kendilerine göre anlatıyorlar. gerisini bilemiyorum.

.kurguya çok takılmışlar tabii, insanlar panik yapacak diyorlar. çamaşır suyu bile dökerler diyor. ulan en başta zaten bu virüslerden arınmış ortam yaratmanız gerekiyordu. canada yapmış gibi gösterdiler ama o kısmı çok anlamadım. kusura bakmasınlar. sığınaklar falan var diyorlar ama sayılı kişi kurtuluyor haliyle. durum böyle işte.

.canlılığın oluşumu ve tanımına dair lafların hepsi güzeldi, en azından düzgünce olaya bakmışlar. tabii detay yoktu. ortak bir tanım yok, kullandığı enerji ile ortamı değiştiren ve üreyen şeylere canlı diyebiliriz diyor. virüslere sonradan geliyorlar hepsi bir muamma tabii...

--- spoiler ---