9 Şubat 2018

altered carbon s01e02:

Fallen Angel

--- spoiler ---

.kitaptan esinlenildi diyor da yavaş esinlenselermiş. nasıl bir dünya yaratmışlar hala anlamıyorum. bazen gökyüzü ile yeryüzü bile karışıyor. devamlı bir kadın memesi, devamlı bir cinsellik. blade runner'ın evrenini andırıyor hakkaten. tabii yeni filminden de daha güzel görüntüleri, ona şüphe yok.

.yine kendilerine çok güvendiklerinden devamlı bir arkadan laflar söylemeler, bir şeyler anlatmaya çalışmalar ama anlatmamalar. bir ara isyan çıkmış. zenci kadın liderleri imiş, bu da onlarlaymış ama aynı zamanda birliklerle de miymiş? adamlar daha burada karmaşa başlatıyor.

.üstelik bunu canlandırdıkları vakit öldürülen kadın yakını değil miydi? hakkaten silah arkadaşı mıydı yani? esas sevgilisi zenci kadın olarak gösteriyor, kadın kesin öldü diyorlar sonra başka kadın gösteriyorlar. romantik hikayesi de saçma, karma karışık. açıklayacaklardır diyoruz ama yetmiyor seviştiriyorlar.

.esas zengin tipin karısı geliyor, modifiye edilmiş bedeni ile bizim oğlanı baştan çıkarıyor. kas gösterisi, ayakta çakışlardan sonra olaylar gelişiyor desek yalan olur, pek gelişmiyor.

.peki yapay zeka nedir? birbirleri ile insanlık hakkında konuşuyorlar ama poker masasındalar, bizim kuzgun otelin sahibi dedektif yardımcısı olmak istiyor. adam kabul etmiyor, komik bir karakter gibi ama yapay zeka ile ilgili sıkıntı mı yapacaklar? diğerleri pis işler yapıyor gibiler ama bunların olayını da hiç anlamıyoruz.

.polis kadın desen o iyice muallakta, işine düşkün. kahvaltısını etmeden idman yapıyor. dinden dönmüş, anası yanına geliyor bunu sıkıştırıyor. esas oğlanı takipte, adam öldürdüğü vakit alıyor atıyor nezarete dakikasında çıkıyor. esas zengin kötü adam ile ilgili sıkıntıları var, günah çıkartırken neredeyse o öldürdü zannettim ama belli değil. bu da karışık.

.adam tehdit videolarından zenci eski asker bir tipe geldi, kızıyla ilgili mesele varmış. bizim pis kötü zengin karakter kızlara eziyet edip öldürüp daha iyi beden veriyormuş. tabii fuhuş sektöründeki kızlara böyle yapıyormuş. bunu da ortaya çıkardı, iyi güzel de ne değişti. babası katil değilmiş, adamın kötü huyları varmış. öyle kafasına göre araştırma yapsın, bunu gocuğundan ensesinin arkasından çeksin ve yürüsün diye yapmışlar gibi.

.teknolojik aletler falan gayet güzel, hepsi iyi güzel ama dünyası hala çok karışık. elçiler necidir, bu giysi değiştirilir gibi beden değiştirme olayının detayları nelerdir. katolikler bunu yapmıyormuş. bunlar hakkında dramatiklerden fazlası olması gerek. bir de klon derdi çıkardılar başımıza. zenginler devamlı kendi bedenlerini güncelliyorlarmış. en azından ben öyle anladım. herhalde yaşlanmaya karşı böyle korunuyorlar. pat diye oradan o kadar meme gösterdik biraz da erkek vücudu gösterelim hesabı esas kötünün mal beyanını falan da hiç anlamadım. ne gerek vardı? adam orada ne yapıyordu? anlatırlar mı ki sonra?

--- spoiler ---