8 Şubat 2018

Alien Encounters s02e01:

The Invasion

--- spoiler ---

.bu seri baya şaka gibiymiş, ilk güzel başlamıştı sanki. çok zaman geçmiş izleyemediğim bölümleri yeni gördüm. adamlar sezonu ikişer bölümle başlatmış, sonra artırmış ama kötü duruyor. arada güzel fikirler geçiyor, en azından kafa açıyor işte. tek sorun kalın dudaklı zencinin mal mal konuşması. hakeem bilmem ne bilim insanı, seriyi onun üzerine yapmış gibiler. allahlarından bulsunlar. bu konuşturulan bilim insanları da oyuncu gibi, devamlı aynı tipler. konuşmaktan bilim yapabiliyorlar mı diye sormak istedim, nerde o eski bilim insanları be.

.önceki bölümlerde diye kısım yapmışlar ya, fazlasını hatırlamıyorum tabii. uzaylılar gelirse ne olur, mesaj alırsak ne olur. bunların muhabbetiydi. şimdi dünyanın dibine gelirseler ne oluru yapmak istemişler ama pek yapamamışlar.

.dünyanın etrafını tamamen simetrik olarak minik aygıtlarla sarmaları ve taş gibi bir şey geride bırakmaları güzel fikirdi. onların çoğalması, fraktal olarak böyle ufalarak devam etmeleri de güzeldi. sonra insanlara yapışıyorlar iyi güzel ama devamını getirmediler. salak saçma şekilde uzaylı araca bakmaya gittiler. ne oluyor diye anlamaya çalıştıklarından bunu yaptılar belki ama bir kere karantina benzeri bir şeyler yapsalar, yok etmeye çalışsalar? çok fazla bir çaba sarf etmediler. alık alık bakan insanoğlu canlandırmışlar.

.ışıktan maddenin analizi ve tabii en meşhur robotları criosity'nin muhabbetlerini eklemeseler de olmazdı. silah meselesinde de ilkin yıkım getirse de savaşlar ilerlemenin önünü açıyor manasında laflar edildi. tabii uzaylılar bize ne edecek? onu bilemiyorlar.

.tabii kara enerji diyorlar, atomları ayıran enerji gibi anlatıyorlar. başka bir şekilde anlatıyorlar. karanlık enerji ile aynı muhabbet mi bilmiyorum ama uzaylı aracında çinliler kara enerji teleskobu ile tespit ettikleri olayı aktarmak istemişler. yine çinliler dünyanın geleceğini belirliyor. filmlere ne çok girmeye başladı bu muhabbet.

--- spoiler ---